Koksijde in 2021 gastgemeente voor de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker

Een sfeerbeeld van een vorige editie van de 100 km-run van Kom op tegen Kanker.©Myriam Van den Putte
Een sfeerbeeld van een vorige editie van de 100 km-run van Kom op tegen Kanker.©Myriam Van den Putte
Redactie KW

Koksijde krijgt de rol van gastgemeente voor de volgende editie van de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker die zal plaatsvinden op 5 september 2021. Meter Elodie Ouedraogo en peters Jeroom Snelders en Dieter Coppens zullen in Koksijde aan de startstreep staan.

Dit loopevenement was aanvankelijk gepland op 21 maart 2021 maar de datum wordt door corona verschoven naar 5 september 2021. Koksijde beschikt in elke geval over voldoende ruimte om de 100 km-run coronaveilig te organiseren en de teams in bubbels te ontvangen.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Als burgemeester ben ik trots dat wij dankzij deze organisatie het kankeronderzoek en Kom op tegen Kanker kunnen steunen.” Schepen van Sport Dirk Dawyndt vult aan: “100 kilometer is niet niets, maar dat onderstreept meteen ook de zware strijd waar mensen met kanker voor staan. De wedstrijd verloopt in teamverband. Dankzij die gebundelde krachten dragen we allemaal ons steentje bij.”

Hoe gaat het in zijn werk?

Per team komen er vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen ten voordele van de strijd tegen kanker. Eén loper start als eerste en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af.

Om te mogen deelnemen, zamel je als team 2.500 euro in. De registraties voor de derde editie zijn intussen afgesloten en maar liefst 700 teams schreven zich in. Het parcours wordt momenteel volop uitgestippeld en gedetailleerd in kaart gebracht. Meer daarover volgt in de aanloop naar 5 september.

Bekijk hier het ludieke aankondigingsfilmpje van de 100 km-run voor Kom op tegen Kanker in Koksijde.

Alle info op www.de100kmrun.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier