Koksijde heeft er een tweede hondenspeelweide bij

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Honden kunnen voortaan naar hartenlust ravotten zonder leiband in een afgesloten stukje natuur nabij het Abdijmuseum Ten Duinen.

Dorine Geersens, schepen van dierenwelzijn: “Honden en hun baasjes zijn absoluut welkom in Koksijde. Onze natuur doet ook de honden goed. In de natuurgebieden en op het openbaar domein van Koksijde horen honden altijd aan de leiband. De algemene aanlijnplicht voor honden is belangrijk voor de veiligheid van kinderen en volwassenen en om planten en dieren te beschermen. Vorig jaar werd een eerste hondenspeelweide geopend aan het sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. De gemeente voorziet nu een tweede hondenspeelzone waar honden vrij kunnen ravotten onder toezicht van hun baasje. Die nieuwe hondenspeelzone is gelegen nabij het Abdijmuseum Ten Duinen.”

De honden krijgen er op advies van Natuurpunt Westkust geen gazon maar een natuurrijk terrein voorgeschoteld. De groendienst richtte deze nieuwe zone in, in samenspraak met de buurtbewoners. Hondenbaasjes krijgen toegang tot het terrein via de Gladiolenlaan of via het wandelpad vanaf de Jaak Van Buggenhoutlaan aan de rand van de site van het Abdijmuseum.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier