Koksijde heeft drukte onder controle

Oostduinkerke © MVP
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

In heel wat kustgemeenten is het door het stralende herfstweer bijzonder druk. Sommige burgemeesters moesten noodgedwongen ingrijpen en bepaalde zones afsluiten om de veiligheid te kunnen garanderen. Ook in Koksijde was er veel volk op de been, maar daar bleef de situatie onder controle.

Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Vandaag registreerden we 57.000 aanwezigen in onze gemeente. De herfstvakantie is traditioneel een voltreffer, maar met corona én het mooie weer zoeken heel wat mensen de kust op en dus ook onze gemeente. Het is hier fijn wandelen en fietsen. Ik begrijp dat het heel hard moet zijn voor onze ondernemers, horeca,.. die verplicht de deuren moeten sluiten wanneer ze hier zoveel volk zien.”

“Ik hoop dat veel mensen een beroep doen op de afhaalservices en webshops van onze ondernemers. Ondanks de hoge opkomst bleef alles mooi onder controle. We hebben tijdens de voorbije dagen coronacoaches ingezet. Zij stelden vast dat de meerderheid van de mensen hun mondmasker dragen (zowat 90% houdt zich aan de regels!), enkel in de kleine zijstraten wordt gezondigd.”

“Bij deze doe ik een warme oproep aan alle inwoners, tweederesidenten en bezoekers om zich aan de coronaregels te blijven houden (het respecteren van de sociale afstand, mondmaskerplicht,…)”, aldus de burgemeester. “Zo zorgen we voor elkaar. Als we de coronacijfers voor Koksijde bekijken, merken we deze week een gevoelige daling. Vorige week telden we 17 à 18 besmettingen per dag, deze week zijn er dat 6 à 7 per dag. Een groot verschil! We hopen deze positieve evolutie te kunnen aanhouden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier