Koksijde en De Panne ruimen op na zware lokale storm

Redactie KW

Koksijde en De Panne zijn dinsdag druk in de weer geweest om alles op te ruimen na de hevige maar zeer lokale storm van de nacht voordien. Er werden op sommige plaatsen rukwinden van 93 kilometer per uur gemeten en Koksijde kondigde het nood- en interventieplan af. Er kwamen vooral meldingen binnen van omgewaaide bomen, weggewaaide dakpannen en gedeukte auto’s. Dinsdag omstreeks 16 uur waren alle oproepen afgerond. Nergens vielen menselijke slachtoffers.

De hele dag zijn brandweerlui, werkmannen van de groendienst en het privébedrijf Seru aan het werk geweest om alle wegen vrij te maken. In Koksijde werden rukwinden van 93 kilometer per uur gemeten en werd het nood- en interventieplan afgekondigd. Vooral de Middenlaan en de Van Buggenhoutlaan werden zwaar geteisterd, net als het park van het Abdijmuseum Ten Duinen.

De politie Westkust zette tegen de middag een drone in om een goed beeld te krijgen over de getroffen zones. Daaruit bleek dat de storm heel lokaal was. In totaal kwamen tachtig oproepen binnen bij de brandweerzone Westhoek. Rond 16.00 uur waren de oproepen allemaal afgerond.

Omstreeks 16.45 uur gaf burgemeester Marc Vanden Bussche groen licht om de Van Buggenhoutlaan en zijstraten opnieuw open te zetten voor verkeer. De Middenlaan blijft zeker nog tot en met woensdag afgesloten. Het park van de Duinenabdij blijft ook nog gesloten. Het museum zelf is wel open.

We zullen nog zeker de hele week bezig zijn om alles volledig op te ruimen. Ook Natuur en Bos zal nog werk hebben want het Calmeynbos liep veel schade op”, zegt waarnemend burgemeester van De Panne Wim Janssens.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier