Koksijde blijft bloemensterretjes aaneen rijgen

Diensthoofd van de groendienst Ides Leys en met aan de linkerzijde zijn medewerker Klaas Hinderyckx tonen het bord met de drie bloemetjes. Achter hen staat Jos Dewael, secretaris van de Vereniging voor Openbaar Groen. © EDK
Redactie KW

Het voorbije jaar schreef de gemeente Koksijde zich opnieuw in voor de ‘Groene Lente’. De prijsuitreiking vond voor de jaarwende in Hamont-Achel plaats.

Diensthoofd Ides Leys en coördinator Klaas Hinderyckx van de Groendienst mochten in Hamont-Achel een bloemenbord met drie bloemensterretjes in ontvangst nemen. Hiermee krijgt de Koksijdse groendienst de waardering voor de opvallende wijze waarop men het openbare domein het voorbije jaar letterlijk in de ‘bloemetjes’ heeft gezet.

De wedstrijd ‘Groene Lente’ is een jaarlijkse organisatie van de Vereniging voor Openbaar Groen en een wedstrijd waaraan alle Vlaamse steden en gemeenten kunnen deelnemen. Met de organisatie van de wedstrijd wil de VVOG steden en gemeenten belonen voor hun inspanningen op vlak van het gevoerde groenbeleid. Het wil daarmee ook interessante groen- en bloemenprojecten in de kijker plaatsen. Vorig jaar nam Koksijde ook al deel en mocht de groendienst naast een bloemenbord met drie sterretjes ook een eerste prijs voor de aanleg van de verkeersrotonde met zeemeermin in Wulpen in ontvangst nemen.

(EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier