Koksijde bedenkt hindernissenparcours als alternatief voor traditionele Moev-veldloopweek

© MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De traditionele ‘Veldloopweek’ die Sport Vlaanderen promoot met de steun van schoolsportondersteuner ‘MOEV’ (Motivatie – Ondersteuning – Expertise – Vernieuwing/Vlaanderen/Vitaliteit) maakt plaats voor de ‘Vlaamse Loopweek’. Moev wil hiermee vooral het accent leggen op beweging én beleving waarbij alle deelnemers een positief gevoel krijgen.

Yannick Boone, sporttechnisch medewerker en trekker van het Moev-project: “Onderzoeken wijzen uit dat kinderen/jongeren te weinig bewegen en sporten. Zo gaat hun fysieke conditie er ontegensprekelijk op achteruit. Sport Vlaanderen wil deze trend ombuigen en jongeren stimuleren via de scholen. Het Moev-project wordt georganiseerd door een werkgroep in samenwerking met het Vlaamse Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) en de Vlaamse Atletiekliga (VAL). Het is de bedoeling dat we alle kinderen van de lagere school stimuleren om te bewegen, zonder dat ze het als een ‘must’ aanvoelen, ze moeten het spontaan willen doen én het leuk vinden! Corona gooide dit jaar echter roet in het eten, maar Koksijde is een mooie voorbeeldgemeente die een knap alternatief heeft uitgewerkt.”

Coronaproof obstakelparcours

Elona Larcin (Sportdienst Koksijde): “Koksijde stelde in het Sportpark Hazebeek een coronaproof obstakelparcours open voor alle Koksijdse scholen. Het parcours van 800 m bestaat uit een hele reeks hindernissen: een klimnet, autobanden, een spinnenweb, strobalen, een sluipnet, een pallettenberg, Herashekken waar ze onder moeten kruipen, de hoge stelling… De scholen kunnen deelnemen met de klas- of schoolbubbel (max. 50 personen). Ook Mascotte Luuk is van de partij! Die geeft tips via filmpjes met ‘bewegingstussendoortjes’. Als beloning voor hun inzet krijgen alle kinderen een appel als gezonde beloning.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier