"Met spijt in het hart nemen we deze moeilijke beslissing. Virologen en andere wetenschappers verwachten dat de crisis zeker tien weken zal duren. Dat betekent dat het voor de volksgezondheid, voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en artiesten niet aangewezen is om het festival te laten doorgaan", meldt voorzitter Vincent Geers.

"We zijn nu op een punt gekomen in de voorbereiding dat we nog kunnen afgelasten. Het is beter om nu de beslissing te nemen vooraleer we nog verdere verbintenissen aangaan en grotere kosten maken. We beseffen goed dat dit voor alle betrokkenen een grote impact heeft. Maar dit is helaas overmacht voor ons allen."

Mei 2021

"We bedanken al onze medewerkers, die vele uren werk in de voorbereiding staken, nog eens uitdrukkelijk voor hun inzet. Omdat de situatie nog lang onzeker kan blijven, gaan we niet op zoek naar een nieuwe datum later op het jaar. Wel trekken we met veel moed, enthousiasme en goesting richting de 15de jubileumeditie op 15 en 16 mei 2021", besluit Vincent Geers.

"Met spijt in het hart nemen we deze moeilijke beslissing. Virologen en andere wetenschappers verwachten dat de crisis zeker tien weken zal duren. Dat betekent dat het voor de volksgezondheid, voor de veiligheid van medewerkers, bezoekers en artiesten niet aangewezen is om het festival te laten doorgaan", meldt voorzitter Vincent Geers."We zijn nu op een punt gekomen in de voorbereiding dat we nog kunnen afgelasten. Het is beter om nu de beslissing te nemen vooraleer we nog verdere verbintenissen aangaan en grotere kosten maken. We beseffen goed dat dit voor alle betrokkenen een grote impact heeft. Maar dit is helaas overmacht voor ons allen.""We bedanken al onze medewerkers, die vele uren werk in de voorbereiding staken, nog eens uitdrukkelijk voor hun inzet. Omdat de situatie nog lang onzeker kan blijven, gaan we niet op zoek naar een nieuwe datum later op het jaar. Wel trekken we met veel moed, enthousiasme en goesting richting de 15de jubileumeditie op 15 en 16 mei 2021", besluit Vincent Geers.