Tom De Vos is om den brode al jarenlang actief als trader in de vleeswarenindustrie, vooral in de gevogelte sector. Deze Brugse ondernemer is slager-traiteur van opleiding en is gepassioneerd door lekker eten. "Samen met een aantal vrienden, die allemaal actief zijn als kok - ik ben de enige zonder restaurant - vorm ik een groepje dat erg vaak samen gaat eten en dan onder meer op soci...

Tom De Vos is om den brode al jarenlang actief als trader in de vleeswarenindustrie, vooral in de gevogelte sector. Deze Brugse ondernemer is slager-traiteur van opleiding en is gepassioneerd door lekker eten. "Samen met een aantal vrienden, die allemaal actief zijn als kok - ik ben de enige zonder restaurant - vorm ik een groepje dat erg vaak samen gaat eten en dan onder meer op sociale media de ervaringen deelt", vertelt Tom De Vos."Het is voor een stuk vanuit dat gegeven dat het idee voor Fox Flambé gegroeid is. Ik doe niets liever dan mensen bijeen brengen om te proeven van lekker eten. Met Fox Flambé kan ik dat nu ook structureel in de praktijk brengen.""De workshops zijn ingedeeld in drie categorieën. Er is de 'pure taste academy' waarbij er tien lessen (elke maand één, met uitzondering van de zomervakantie) gegeven worden over één thema, zoals bijvoorbeeld 'start to cook', 'hemels brood bakken', patisserie of 'classics met een twist.""Daarnaast zijn er ook eenmalige thema's rond een bepaald thema of gerecht, onder de noemer 'pimp your dish'. Enkele voorbeelden? Pasta's voor studenten, streekgerechten met aangepaste wijn of eenpansgerechten.""Tenslotte is er 'chef in the house', waarbij de chefs van restaurants als Goffin, Hostellerie Saint-Nicolas, Kok au Vin en Sans Cravatte samen met de cursisten een lunch of diner bereiden. Belangrijk is dat bij alle formules alles gezellig samen in groep wordt opgegeten.""De inschrijvingen lopen zeer vlot, zeker deze met de chefs. Via de website kun je telkens volgen welke workshops er al volzet zijn en hoeveel plaatsen er nog over zijn voor elke workshop. De prijzen variëren en starten vanaf 50 euro per workshop. Bij het pand is trouwens ook een mooie vergaderzaal die kan afgehuurd worden, eventueel ook in combinatie met de goed uitgeruste keuken."