Kokelarestraat in Izegem krijgt 26 nieuwe woningen

Pal naast het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof wil de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) 26 bouwloten realiseren. De verkoop gaat dit najaar van start.

© Frank Meurisse

Het nieuwe woonproject langs de Kokelarestraat zal 26 bouwloten tussen de 220 en 719 vierkante meter tellen. “We gaan voor een mix van hedendaagse architectuur met een mengeling van verschillende woontypologieën”, verduidelijken burgemeester Bert Maertens (N-VA) en WVI-directeur Geert Sanders.

Zowel jonge gezinnen als senioren zullen er terecht kunnen, valt te horen. “Rijwoningen, koppelwoningen, vrijstaande huizen… Alles is er mogelijk. Bovendien kunnen op alle bouwloten ook nieuwe woonvormen zoals zorg- of kangoeroewoningen opgetrokken worden. Op twee loten is zelfs een duowoning mogelijk: twee gekoppelde huizen op één stuk bouwgrond.”

Trage wegen

Elke woning zal zo optimaal mogelijk naar de zon georiënteerd zijn. “Dit om zonnepanelen zo goed mogelijk te benutten. In de voortuinen kan dan weer een lage berging naast de oprit geplaatst worden. Ideaal als fietsenstalling, het leveren van pakjes of als vuilnisopslag.”

“Om een harmonieus straatbeeld te creëren, is een kleurenprofiel voor de afwerkingsmaterialen opgesteld. We voorzien ook voldoende parkeerplaatsen en er komen trage wegen tussen de Eiken-, Espen-, Kokelare- en Boomgaardstraat.”

Negen bouwloten zullen langs de Kokelarestraat zelf liggen, de overige zijn te vinden tussen de Boomgaard- en Eikenstraat. “Een grote troef bij WVI-bouwkavels is dat kopers met een eigen architect en aannemer kunnen werken”, klinkt het nog.

Eind februari zijn de eerste werken al gestart en het doel is om in het najaar van 2019 de loten te koop aan te bieden.

De extra woningen zullen op hun beurt voor meer verkeer op de nu al drukke Rijksweg zorgen, iets wat ook Bert Maertens beseft. “Daarom dringen we er bij de toekomstige Vlaamse regering op aan om dit dossier snel te behandelen. Een goeie doorstroming en ontsluiting is in het belang van Izegem en de hele regio. Izegem is een bloeiende stad. Veel mensen willen hier graag komen wonen en dan is een vlotte verkeerscirculatie van groot belang.”

Info: www.wvi.be/aanbod/wonen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.