Koffieverkoop voor Congoproject een succes in Vijve

Zuster Lieve Leenknecht met één van de kinderen die in het weeshuis in Popokabaka verblijven. © IVD
Redactie KW

De koffieverkoop georganiseerd ten voordele van de missiepost van zuster Lieve Leenknecht in Congo overtrof de verwachtingen. Het doel was de aankoop van een nieuwe jeep mee te helpen financieren en dat is gelukt.

“Ik heb vernomen dat wij mogen terugblikken op een geslaagde verkoopactie van de fairtradekoffie”, meldt een tevreden zuster Lieve Leenknecht vanuit haar missiepost in Popokabaka. “Meer dan 5.000 pakjes werden aan de man gebracht. De opbrengst betekent voor mij figuurlijk een serieus duwtje in de rug zodat wij letterlijk weer verder kunnen. Een auto is in de brousse immers onmisbaar voor alle verplaatsingen.”

De auto wordt gebruikt voor het vervoer van zieken uit de dorpen naar het hospitaal van Popo of voor speciale onderzoeken in Kasongo-Lunda of Kinshasa, afstanden van respectievelijk 165 en 400 kilometer. “Daarnaast is er de aanvoer uit Kinshasa van medicatie, voeding voor het weeshuis en het hospitaal, schoolbenodigdheden en ga zo maar door”, somt zuster Lieve op. “Een auto is ook onmisbaar voor onze vishandel en de opvolging van onze veestapel. Zowel de Toyota-pick-up als de jeep hebben hun beste jaren gehad. Ze hebben dikwijls af te rekenen met panne. Binnenkort zal ik deze twee wagens verkopen in Kinshasa, waar ze nog dienst kunnen doen omdat de wegen daar beter zijn. Met de restwaarde van die twee auto’s en met de opbrengst van de koffieverkoop zal ik al minstens één nieuwe auto kunnen kopen.”

Zuster Lieve wil graag iedereen die koffie kocht, verkocht of verdeelde onder vrienden en kennissen hartelijk bedanken voor de inzet. (Ivan Demeulemeester)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier