Koffieketen IzyCoffee trekt nu ook naar Roeselare en Kortrijk

Bart Buyse opent binnenkort ook een vestiging van IzyCoffee in Roeselare en Kortrijk. © (foto Frank)
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De West-Vlaamse koffieketen IzyCoffee heeft een succesvolle kapitaalronde voor een bedrag van 300.000 euro achter de rug. De opgehaalde financiering is bedoeld om nog dit najaarl nieuwe vestigingen te openen in Roeselare, Kortrijk, Gent en Brugge.

Bart Buyse lanceerde zijn koffieconcept in 2018, met een koffietruck en een eerste vestiging van de koffiezaak in Izegem. Je kan er terecht voor verschillende soorten kwaliteitskoffie, met een aanbod dat steeds op de seizoenen wordt afgestemd. Vorig jaar lanceerde hij al een succesvolle crowdlending-actie waarbij hij 150.000 euro ophaalde. Daardoor kon hij filialen in Tielt en Torhout openen. Nu pompt een privé-investeerder nog eens 300.000 euro in de koffieketen. “Ik heb van de lockdown handig gebruik gemaakt om samen met het Gentse fondsenbedrijf The Harbour mijn dossier grondig voor te bereiden en een investeerder te zoeken”, zegt Bart. “De kapitaalinjectie moet IzyCoffee helpen om op korte termijn nog meer vestigingen te openen.

“Met deze financiering hebben we de fundering voor een constante expansie van IzyCoffee voor de volgende jaren gebouwd. Ons door corona licht aangepast doel voor 2020 met de opening van 4 nieuwe IzyCoffee-shops in Gent, Brugge, Kortrijk en Roeselare wordt door het inbrengen van de nieuwe privé-investeerder perfect mogelijk”, vertelt Buyse. “In november willen we in Roeselare en Kortrijk openen. Daar hebben we al enkele mooie locaties in het centrum voor op het oog. Voor Kerst willen we aanwezig zijn in Brugge en Gent.” Daar stopt de ambitie van Bart niet. Ook naar de toekomst toe wil hij uitbreiden. “Vanaf 2022 zou ik graag in Noord-Frankrijk, Nederland en Duitsland aanwezig zijn en ons merk ook in Europa willen verder uitbouwen”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier