Koffiebar IzyCoffee opent straks in vroegere Torhoutse fotozaak

In de vroegere fotozaak Fiems op het Hoedemakerspleintje gaat op 7 december IzyCoffee open. © foto JS
Johan Sabbe

In het pand van de vroegere fotozaak Fiems in de Hoedemakersstraat opent op zaterdag 7 december de koffiebar IzyCoffee van zaakvoerder Bart Buyse. Die heeft al twee gelijkaardige koffiezaken in Izegem en Tielt, die er uitstekend lopen. Hij wil volgend jaar nóg vijf nieuwe vestigingen van IzyCoffee openen.

Bart Buyse, die een vrouw en twee kinderen heeft, heeft twintig jaar een belangrijke internationale functie voor de luchtvaartmaatschappij Lufthansa vervuld, maar wou een nieuwe wending aan zijn leven geven. Hij heeft vijftien jaar in het buitenland gewoond en door zo’n honderd landen gereisd. Koffie is iets universeels en zo rees het idee om met een koffiebar-keten te starten. Barts dromen reiken ver: tegen eind 2025 wil hij in alle 75 Belgische steden boven de 20.000 inwoners een vestiging van IzyCoffee hebben.

Torhout is na Izegem en Tielt de derde stad waar Bart met zijn bar voet aan de grond wil krijgen. Het pand van de ooit roemrijke fotozaak Fiems staat al ettelijke maanden leeg en krijgt nu eindelijk een nieuwe invulling. Het zal er vanaf volgende maand heerlijk naar authentieke koffie ruiken.

Zeven dagen op zeven

Typisch voor IzyCoffee zijn de ruime openingsuren: zeven op de zeven dagen van 8 tot 18 uur, dus ook op zon- en feestdagen. “Ons kernproduct is pure kwaliteitskoffie”, aldus Bart. “Dat proef je. Met IzyCoffee zorgen we bovendien voor een heuse koffiebeleving. We brengen een uniek, laagdrempelig concept in exclusieve, hippe interieurs. Ontmoetingsplaatsen voor mensen van alle leeftijden en tegelijkertijd een werkstek voor studenten en zakenlui. Alle tafels zijn van stopcontacten en USB-poorten voorzien met uiteraard vrij internet. Zoals het hoort in 2019.”

“We verwelkomen ook graag de veganisten en mensen met lactose-intolerantie. En dit zonder hogere prijzen te vragen. Onze winterkaart bevat dertien soorten warme koffie, zes soorten hotchocs, vier soorten verse thee, tien soorten premium softdrinks, zes soorten veganistische taartjes, vier soorten granola-ontbijten met vers fruit en vier soorten wraps. Er is dus voor elk wat wils. Iedereen is meer dan welkom.” (JS)

Voor info: www.izycoffee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier