Koffer met lieveheersbeestje en cheque voor kankerpatiëntje Lisa

Julien Carpentier, Evy Santy, Emilienne Libeer, Dieuwke Feys, Lisa Ampe, Sophie Dufour en Brecht Ampe. (foto EDB) © Els Deleu
Redactie KW

Na de tocht ‘Walking for Lisa’ die georganiseerd werd ten voordele van Lisa Ampe, een tienjarig meisje uit Kuurne, dat vecht tegen botkanker, werd de opbrengst geschonken aan Lisa en haar gezin.

Sophie Dufour, de mama van Lisa, werkt nu als thuisverpleegster maar werkte enkele jaren geleden in woon-zorgcentrum De Weister in Aalbeke. Toen haar gewezen collega’s en de families van afdeling Den Balder waar Sophie vroeger werkzaam was hoorden van de ziekte van Lisa, wilden ze iets doen. “Lisa is een levendig en speels meisje en is trouwens ook bekend op de afdeling bij de bewoners en hun familieleden en bij het personeel.”

Hobbelig parcours

Evy Santy uit Aalbeke, die in Den Balder werkt, en Martine Dewildeman, een dochter van wijlen een van de bewoners, vertelden ons enkele weken geleden over de actie die ze zouden ondernemen voor Lisa.

“De Weister ligt Sophie nog altijd na aan het hart”, zeiden ze toen. “Met de collega’s die Sophie goed kennen, wilden we iets doen om het gezin een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode. Het nadeel in deze coronaperiode is dat we zelfs geen knuffels mogen geven. We wilden tonen dat we er voor het gezin zijn en ook de bewoners die Sophie gekend hebben, erin betrekken. Lisa en haar gezin zitten momenteel op een hobbelig parcours, en wij namen dan ook letterlijk een hobbelig parcours door te stappen van aan De Weister in Aalbeke tot dicht bij Lisa’s huis in Kuurne.”

Lievelingsdiertje

Dat gebeurde op zaterdag 3 juli. Verschillende collega’s van De Weister, bewoners en sympathisanten stapten van Aalbeke tot in Kuurne, en keerden na een picknick terug. Er werd ook afgewisseld. De 97-jarige priester Julien Carpentier, die ook op afdeling Den Balder verblijft, stapte zelfs 9 km lang mee.

We wilden tonen dat we er voor het gezin zijn

De wandelaars lieten zich sponsoren om iets te schenken voor Lisa. “Daar kan ze iets leuks mee doen of het kan voor de behandeling gebruikt worden.” Er werd van het geld een koffer aangekocht met een lieveheersbeestje op. Dat is het lievelingsdiertje van Lisa die haar doorheen het hele proces steunt. Daarnaast werd er nog een cheque van 1.400 euro uitgereikt.

Van priester Julien Carpentier kreeg Lisa een kruisje om haar wat steun te bieden.

Lisa knutselde zelf nog een werkje dat op de afdeling kan prijken. Samen met haar familie is Lisa zeer dankbaar! (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier