Koers voor parochianen en kindjes tijdens kermis in Beveren

We zien centraal gemeenteraadslid Dieter Carron met het bestuur van De Ommegang Vrienden: Jules Vandergunst, Timothy Verhulst, Geert Fraeye, Raoul Vermote, Carlos Verhooghe en Stijn Vanderper. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Met de kermis bij Beveren Ommegang in augustus organiseert Dieter Carron samen met De Ommegang Vrienden een parochianenkoers. Leden van de Beverse wielertoeristenclubs, inwoners en genodigden strijden voor de plaatselijke eer, nadat er daarvoor ook al twee wedstrijdjes voor kinderen plaatsvonden.

“Het idee speelde al een tijdje in mijn hoofd om een of andere wielerwedstrijd in Beveren te organiseren”, opent Dieter Carron (31) van Immo Dicasa. “Binnen twee jaar is het de 50ste editie van de Grote Ommegangprijs (wielerwedstrijd voor beloften en elite zonder contract, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 10 augustus, red.) en ik stelde aan het organiserende De Ommegang Vrienden voor om dat te combineren met een parochianenkoers de dag ervoor. Ik was immers eens gaan meerijden met een van de wielertoeristenclubs in Beveren en ze zeiden dat het wel tof zou zijn om dergelijke wedstrijd te kunnen betwisten in eigen dorp. Jules Vandergunst en Stijn Vanderper van De Ommegang Vrienden konden zich vinden in het voorstel en wilden zelfs niet meer wachten tot het feestjaar. Op die manier betwisten we deze zomer op vrijdag 9 augustus al onze eerste parochianenkoers in Beveren.”

Afgesloten parcours

De deelnemers krijgen er 24 ronden van 1.750 meter voor de wielen geschoven, goed voor 42 km in totaal. De start wordt om 19 uur gegeven aan Immo Dicasa, de aankomst ligt tussen de rotonde en café Djings. Daartussen gaat het afgesloten parcours via de Henri Jonckheere- en de Vloedstraat richting de Schoolstraat, om dan aan café ‘t Dorp via de Processiestraat en Bakkerij Willaert richting de aankomst in de Beversesteenweg te rijden. De wedstrijd is toegankelijk voor leden van de Beverse wielertoeristenclubs, inwoners van Beveren zelf en genodigden.

De kermis zal door deze koers ook al op vrijdag open zijn

“Dat zullen voornamelijk mensen zijn die uit Beveren afkomstig zijn, maar nu ergens anders wonen”, verduidelijkt Dieter Carron. “En de gedubbelden worden niet uit koers gehaald, maar mogen de wedstrijd op hun eigen tempo afwerken.”

Kinderkoersjes

En dat is niet het enige dat die dag op het programma staat. “We zullen rond 18.15 uur voor de parochianenkoers ook twee kinderkoersjes organiseren. De eerste is voor kindjes onder de 6 jaar. Zij starten met hun (loop)fietsje ter hoogte van café ‘t Dorp en rijden tot aan café Djings, goed voor zo’n 500 meter. De tweede koers is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Zij mogen een ronde van de grote koers afwerken. Elke deelnemer bij de jeugd krijgt na afloop een mooie medaille voor zijn of haar prestatie, bij de volwassenen is er een beker voorzien voor het podium. Bovendien zal de kermis door deze koers dit jaar ook al op vrijdag open zijn. Een leuke, extra dag voor heel het kermisgebeuren in Beveren dus”, besluit het gemeenteraadslid van N-VA.

(SM)

Inschrijven voor deze parochianenkoers kan tot donderdag 1 augustus bij Yves Soenen op 0476 94 19 70 of door een mail te sturen naar yves.soenen@hotmail.com. Deelname kost slecht 5 euro + waarborg voor het rugnummer, de deelname aan de kinderkoersen is dan weer volledig gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier