Koers mag na een jaar bijna 25.000 bezoekers verwelkomen in Roeselare

Schepen Dirk Lievens, Silla Callewaert en Emily Clabau presenteren een verjaardagstaart voor Koers. © (foto Jos)
Peter Soete

Koers. Museum van de Wielersport in Roeselare is precies en jaar jong. Dat wordt gevierd op zondag 8 september met een taartenbak en een activiteitennamiddag.

Na grondige renovatie- en vernieuwingswerken gooide Koers vorige zomer de deuren van het Arsenaal op het Roeselaarse Polenplein opnieuw open. Op 8 september is Koers precies een jaar open. Het Museum mocht al bijna 24.000 effectieve museumbezoekers verwelkomen. Op basis van deze cijfers zal men op de eerste verjaardag vermoedelijk de 25.000ste bezoeker mogen verwelkomen.

Er kwamen bezoekers uit 33 verschillende landen over de vloer onder meer uit Zwitserland, de VS, Zuid-Afrika, Japan, Finland, Colombia en Canada. Ook de Roeselaarse wereldkampioen en wielerheld Jean-Pierre Monseré zou op 8 september precies 71 jaar geworden zijn. Redenen genoeg voor Koers om er op Open Monumentendag op zondag 8 september een groot gratis feest van te maken met een feestelijk taartbuffet en heel wat wielerplezier voor de hele familie.

Bij een feest hoort taart en daarom wordt aan de bezoekers gevraagd om een taart te bakken en die zondag mee te brengen. Een professionele jury kiest de beste taart uit en beloont de keukenprins(es) met een museumpas die toegang geeft tot meer dan 160 musea.

Er vinden ook tien activiteiten plaats voor jong en oud zoals een fluohesje personaliseren, miniatuurrenners schilderen of je fiets pimpen. Wie drie activiteitenstempels heeft op zijn kaart kan vanaf 14 uur aanschuiven aan het taartenbuffet.

Koers wil in de toekomst blijven vernieuwen en verbazen door onder meer in te zetten op educatieve pakketten, verder te werken aan een nationale naambekendheid, een boekpublicatie rond 75ste Dwars door Vlaanderen, innovatieve online projecten uit te werken en een expositie Monseré 1970-2020.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier