‘Koers is religie’ in Sint-Amandus

Kristof Callewaert, schepen Raf Deprez, burgemeester Marc Doutreluingne, priester Dirk Decuypere en Martine Eggermont bij de opening van de tentoonstelling. © (Foto GJZ)
Redactie KW

Met het oog op het WK Wielrennen in Vlaanderen wil men in Zwevegem deze zomer zijn wereldkampioen Marcel Kint nog even in herinnering brengen en met hem het fietsgebeuren promoten. In de Sint-Amanduskerk loopt nu de tentoonstelling ‘Koers is Religie’.

Vorige week werd het ijzeren kruis aan de kerk geplaatst. Dit is kunstwerk werd in 2015 gemaakt en maakt deel uit van de tentoonstelling Koers is Religie, die toen in de Paterskerk in Roeselare georganiseerd werd. Nu is het één van de blikvangers van de tentoonstelling die tot eind september in de Sint-Amanduskerk loopt.

Wielrennen en geloof

Pastoor Dirk Decuypere kon de tentoonstelling naar Zwevegem halen. “De tentoonstelling brengt een beeld van de wielrennerij en de verbinding met het geloof. Ik denk dan aan wielergoden, gelovige en bijgelovige renners, dopingzondaars en wielerbedevaartplaatsen”, aldus de pastoor. De tentoonstelling loopt tot 26 september en is elke dag gratis te bezoeken tussen 7 en 19 uur. In samenwerking met KOERS, het Museum van de Wielersport in Roeselare, komt de KOERSbus op 21 juli naar Zwevegem. In deze tot museum ingerichte bus is er een expo te zien over het wereldkampioenschap wielrennen in Vlaanderen. De KOERSbus staat op het Toyeplein tussen 10 en 14 uur. Verder zullen er tussen 1 augustus en 15 september her en der grote foto’s opgesteld staan van Rondewinnaars. Op 20 augustus wordt de Grote Prijs Marcel Kint verreden met ploegenvoorstelling en passages op het Toyeplein. Op 12 september volgt dan nog een fietszegening en zijn er nog diverse activiteiten voorzien. (GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier