KOER wordt deze zomer groen cultureel rustpunt in binnenstad

Wannes Loosveldt en Jacob Arnou. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Op vrijdag 10 juli opent KOER voor twee maanden zijn deuren. In een 2.000 vierkante meter groene oase in de binnenstad – bereikbaar via Rozendal 37 kun je er deze zomer chillen, maar net zo goed genieten van een hele reeks culturele evenementen. De uitbating gebeurt door de Brugse vzw DO, waar evenementenorganisator Wannes Loosveldt alias Wally Nesta (de helft van Team DAMP) het gezicht van is.

Waar een vastgoedproject toe leiden kan. Drie weken geleden raakte bekend dat de Gentse projectontwikkelaar CAAAP op de plaats van de voormalige loodsen Himpe in de Groenestraat – ooit de locaties van onder meer turnclub Rust Roest en Wimme Boxing Club – een woonproject zal realiseren.

“Aanpalend is er een enorm grote tuin en voor deze zomer zocht CAAAP een organisatie die deze plek wou openstellen voor het brede publiek”, vertelt Wannes Loosveldt (32). “Omdat onze vzw Do het organiseren in het bloed heeft, gaan we de tuin aanwenden als een soort openbaar activiteitenpark. Bedoeling is een creatief veld te creëren waar verschillende partners iets kunnen opzetten. Voor onze vzw is dit ook een manier om de zware tegenslagen na het uitbreken van de coronacrisis financieel enigszins te compenseren: deze zomer zijn niet alleen alle festivaloptredens van Team DAMP geannuleerd, maar is er ook geen vierde editie van ons festival Bomboclat in Zeebrugge.”

Geen pop-upbar

KOER, volgens het Vlaams woordenboek zowel een binnen- als een speelplaats, wordt geen pop-upbar want de stad Brugge laat die deze zomer niet toe in het stadscentrum om het hevig getroffen horecawezen geen extra concurrentie aan te doen. Daarom worden enkel dranken geserveerd bij optredens, openluchtfilms, lezingen en dergelijke meer. De uitbating van de bar berust bij Nina Corty van La Casita. “Tijdens het openingsweekend kan iedereen gratis komen kennismaken met ons concept, maar vanaf volgende week dienen bezoekers een lidkaart van 15 euro te betalen”, schetst Loosveldt. “Op die manier kunnen we de zogenaamde bubbel op maximum 200 mensen houden. Bovendien krijgen houders van een lidkaart 50 procent korting op betalende evenementen.” (SVV)

KOER is op woensdag, donderdag en zondag open tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot één uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier