Koen Wittevrongel bedwingt nu ook Mount Everest

Koen Wittevrongel. © Foto everest-north2018.blogspot.be
Axel Vandenheede

Vannacht haalde Koen Wittevrongel uit Spiere-Helkijn de top van de Mount Everest. Hij heeft nu de hoogste berg op elk continent beklommen.

Zaterdag was hij samen met enkele anderen al vroeg aan het laatste stukje van de beklimming begonnen. De voorbije nacht, om 2.45 uur onze tijd, kreeg Koens echtgenote Lieve Glorieux een telefoontje van Koen. “Hij vertelde me dat hij op de top van de Mount Everest stond”, vertelt ze dolblij. “Fantastisch. We duimen nu allemaal voor een heel veilige afdaling.”

Koen, zaakvoerder van het bedrijf TPM in Spiere-Helkijn, vertrok begin april naar Tibet om de Chinese kant van de hoogste berg ter wereld – 8.848 meter – te beklimmen. Lieve stelt dat hij zich heel goed kon acclimatiseren en nooit echt last had van de grote hoogte.

Seven Summits

Door deze topprestatie mag Koen zich nu lid noemen van de Seven Summits-club. Dat zijn personen die op elke continent de hoogst berg hebben bedwongen. Het gaat om de Elbroes (Europa), Kilimanjaro (Afrika), Carstensz (Oceanië), Mount Vinson (Antarctica), Denali (Noord-Amerika), Aconcagua (Zuid-Amerika) en dus de Mount Everest in Azië.

Lees hier nog eens het volledige verhaal van Koen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.