Koen Warnez verkozen tot124ste Pittemse Sint-Elooisdeken tijdens feestmaaltijd

Koen Warnez en Heidi Van Parys zijn blij met de eer van het dekenschap en zijn van plan er zoveel mogelijk van te genieten. © JG
Redactie KW

Op zaterdagavond 8 december hield de Pittemse Sint-Elooisgilde zijn jaarlijkse feestmaaltijd, waarbij ook traditiegetrouw de nieuwe deken verkozen werd. Dit jaar viel de eer te beurt aan Koen Warnez.

Op zaterdagavond 8 december blies de Pittemse Sint-Elooisgilde verzamelen in zaal De Magneet voor het feestmaaltijd. Bij die gelegenheid werd ook voor de 124ste maal de Sint-Elooisdeken verkozen. Deze keer haalde Koen Warnez het op overtuigende wijze met 193 stemmen, wat hem meteen ook de deken maakt die tijdens de Sint-Godelievekermis en Zotte Maandag centraal zal staan. Koen heeft samen met zijn vrouw Heidi Van Parys een varkensbedrijf in de Blotingstraat 4, waar zij in 1991 zijn ouderlijk landbouwbedrijf overnamen.

Koen is zeker geen nieuweling in het hele gebeuren rond Zotte Maandag, want van zijn 18 jaar al helpt hij mee aan de wagen van het Bergcomité, waar hij deel van uitmaakt. Hij gaat ook elke keer mee met de stoet. Hij is de eerste van het geslacht Warnez die de eer van Sint-Elooisdeken te beurt valt. “Ik moet toegeven dat ik er echt wel op gehoopt had het eens te worden en was dan ook vereerd toen het mij gevraagd werd”, vertelt hij. “Ik besef uiteraard dat ik nu niet ga kunnen meewerken aan de wagen, maar dat is iets wat je op voorhand weet, dus ik heb daar geen probleem mee. Ik ben van nature geen tafelspringer en ben dan ook van plan alles op mij af te laten komen en te genieten van het dekenschap.”

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier