Koen en Lieselotte brengen mobiele sauna tot bij je thuis

We zien Koen Ugille en Lieselotte Huyghebaert met de kinderen Evine, Lianne en Aloïs in hun mobiele sauna. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
We zien Koen Ugille en Lieselotte Huyghebaert met de kinderen Evine, Lianne en Aloïs in hun mobiele sauna. (foto ZB)©zenon bekaert beselare
Redactie KW

Lekker ontspannen en ontstressen in de sauna kan voortaan voor iedereen door beroep te doen op de mobiele sauna van Koen Ugille en Lieselotte Huyghebaert. Dit koppel uit Beselare brengt de sauna tot bij je thuis. Het enige wat je nodig hebt, is een plaats waar een aanhangwagen kan staan.

Koen Ugille (38) woont samen met zijn echtgenote Lieselotte Huyghebaert (36) en de kinderen Evine (8), Lianne (6) in Alois (4) in de Veldhoekhoeve in de Kruisbierboomstraat in Beselare. Beroepshalve is hij landmeter. “Vroeger was café de Veldhoek hier dichtbij. Het leek ons dan ook leuk om onze hoeve ernaar te vernoemen”, vertelt Koen. “Op onze hoeve leven twee alpaca’s, een ouessantschaap, enkele kippen, een haan, een konijn en een poes. In de weide hiernaast lopen twee paarden en schapen van mijn ouders.”

Campers en Sauna

Op de hoeve zijn er drie ruime camperplaatsen voorzien. “We hopen in de toekomst hier veel campers te mogen verwelkomen. De meeste campers komen momenteel uit West-Vlaanderen, maar soms ook uit andere provincies. We hebben echt een ideale ligging. De Veldhoekhoeve kan een ideale overnachtingsplaats zijn”, zegt Koen.

“Wij plaatsen zelf de sauna bij de mensen thuis of bij een vakantiewoning”

Heel bijzonder is de mobiele sauna. “Ik bouwde een achttal jaar geleden zelf een sauna. We genoten heel vaak in onze tuin van het nemen van een sauna. Door de verhuis naar De Veldhoekhoeve wilden we graag een nieuwe. Na wat opzoekwerk konden we een mobiele sauna op de kop tikken waardoor niet enkel wij, maar ook andere mensen kunnen genieten van het nemen van een sauna. Wij hebben een barrelsauna die geplaatst is op een aanhangwagen. Een barrelsauna is een grote ronde liggende ton, die voorzien is van een houtkachel. Veel vrienden vonden het fantastisch dat wij een sauna in onze tuin hadden.”

“We dachten dat het misschien voor anderen ook leuk zou zijn om een sauna te kunnen huren waarbij hij dicht bij hun huis kon geplaatst worden. Zo moeten ze zich niet verplaatsen en mensen met kinderen kunnen thuis genieten van een saunabeurt zonder oppas te moeten regelen. We kochten een bouwpakket en knutselden zelf een sauna in elkaar. Het is een sauna geworden met alles erop en eraan. De sauna staat op een verrijdbaar onderstel. “

“Bij de mensen thuis is er ongeveer een plaats van zes meter op drie meter nodig om de sauna te plaatsen. Die kan in de tuin, op de oprit of zelfs aan de straatzijde voor het huis geplaatst worden. De sauna wordt bij de mensen thuis of bij een vakantiewoning geplaatst door ons. Binnen een straal van 10 kilometer wordt deze sauna zonder meerprijs gebracht. We verhuren onze mobiele sauna voor 120 euro per dag. Voor de verhuur van een weekend vragen we 200 euro.”

Sociaal geëngageerd

Zowel Lieselotte als Koen zijn oud-leiders van de Chiro en beiden zijn lid van de toneelverenging Vreugde Na Arbeid. Ze nemen ook actief deel aan de Heksenstoet in Beselare. Lieselotte helpt grimeren en Koen helpt bij de opbouw van de karren. Tijdens de Heksenstoet zelf krijgen ze beiden een rol. “Onze oudste dochter mocht vorige editie ook al meedoen. We zouden het leuk vinden om de volgende editie met ons hele gezin deel te nemen”, vertelt Lieselotte. Koen is sergeant bij de brandweer van Zonnebeke en brandweermanduiker en daarnaast voorzitter van Bezemrock. (NVZ)

Info: www.wellness-on-wheels.net – 0478 04 40 16.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.