Koekelare reikt cultuurprijzen uit

© Gino Coghe
Redactie KW

De cultuurraad en het gemeentebestuur van Koekelare hebben in de Balluchon de mensen en verenigingen die zich het voorbije jaar op cultureel vlak onderscheidden in de bloemetjes gezet. Elk jaar reikt de Koekelaarse cultuurraad dan ook de ‘Bronzen Stekker’ uit aan de persoon of vereniging die zich het voorbije jaar of gedurende lange periode bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente.

Voor 2019 waren er vijf genomineerden: Toneelkring Wilt van Gheeste, Roger Rogghe, Fernand Schaessens, Marina Defauw en ‘t Westvlams Gemiengeld Vintekoor. Het was die laatste die de Bronzen Stekker mee naar huis mocht nemen.

Jubilerende leden

Daarnaast werden ook de jubilerende leden in de kijker gezet. Erna Plaisier voor Libra Clava, André Laveyne voor OVK, Jelle Plyson voor Wilt van Gheeste en Luc Augustijn voor de koninklijke fanfare Sint-Joris. Ook de winnaars van de fotowedstrijd kregen een mooi aandenken. Rudi Hollebeke was de winnaar voor de cultuurraad, Patrick Claeys strandde op plaats twee en Luc Desimpel op drie. De publiekswedstrijd in het gemeentehuis ging naar An Verdievel en Monique Larock kreeg het meeste likes op Facebook. Jerome Depoorter werd als Krak van de gemeente, een organisatie van onze krant, ook in de bloemetjes gezet. (BC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier