Koekelare krijgt vanaf 1 juli een nieuwe pastoor

Er verandert aardig wat in de federaties Koekelare en Ichtegem van het bisdom Brugge.

© BENNY PROOT

Met ingang van 1 juli 2014 houdt de federatie Ichtegem op te bestaan. De Sint-Michielsparochie Ichtegem wordt gevoegd bij de federatie Koekelare. Zo verhuist de parochie van het decanaat Gistel naar het decanaat Torhout. De Sint-Medardusparochie Eernegem en de Sint-Amandparochie Bekegem worden gevoegd bij de federatie Gistel.

Philip Verbrugge, pastoor in de federatie Ichtegem, is met ingang van 1 juli benoemd tot pastoor in de federatie Koekelare. Charles Lommens, pastoor van de federatie Koekelare, is met ingang van 15 juli benoemd tot aalmoezenier van het AZ Damiaan in Oostende.

Charles Lommens koos voor de priesteropleiding en in 2001 werd hij op 28-jarige leeftijd tot priester gewijd. Vijf jaar lang was hij aalmoezenier in het AZ Sint-Jan in Brugge. Op 1 oktober 2007 nam hij de fakkel over van Daniël Beernaert en werd hij pastoor van Koekelare, Bovekerke, De Mokker en Zande. Nadat zijn collega Daniël effectief met pensioen ging, nam hij ook zijn intrek in de pastorie in de Kerkstraat. Nu keert hij dus terug naar een job als aalmoezenier, maar dan in Oostende.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.