Koekelare investeert in uitbreiding scoutslokaal

Het scoutslokaal wordt in de toekomst iets ruimer.©GINO COGHE Gino Coghe
Het scoutslokaal wordt in de toekomst iets ruimer.©GINO COGHE Gino Coghe
Redactie KW

Gemeente Koekelare plant volgend jaar voor 3,7 miljoen aan investeringen. Dat blijkt uit het budget 2021. Het geld gaat naar talrijke projecten, maar ook voor de scouts is er goed nieuws.

Belangrijke investeringen zijn de realisatie van een woonwijk tussen de Hovaerestraat en de wijk de Brakke Grond (895.000 euro), de vernieuwing van het traject Oostmeetstraat-Catstraat-Lekestraat waarbij grondaankopen dienen te gebeuren voor de aanleg van twee gescheiden fietspaden (1,2 miljoen euro), de restauratie van de onderwijzerswoning in Bovekerke (570.000 euro) en de verbouwing van het Sociaal Huis (190.000 euro).

Meer ruimte voor scouts

Voor de uitbreiding van het scoutslokaal is dan weer 160.000 euro voorzien. “De scouts kampen door een sterk groeiend ledenaantal met plaatsgebrek en vroegen ons om een oplossing”, weet burgemeester Patrick Lansens (sp.a). “In oktober 2009 werd een nieuwbouw in gebruik genomen naast de parking van het gemeentelijk sportcentrum met daarin lokalen voor zowel de scouts als de KLJ. De scouts telden in 2009 bij de opening van de nieuwbouw 105 leden. Nu is dat aantal gestegen naar 182, een toename met maar liefst 73 %.”

Extra lokaal

“Bij goed weer is er ruimte zat voor activiteiten op het gemeentelijk sportdomein, maar bij slecht weer zijn er problemen”, pikt schepen van Jeugd Jan Lievens (Open Vld) in. “ We hebben daarom beslist het gebouw uit te breiden met een extra lokaal van ongeveer 80 vierkante meter. Indertijd werd een ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt om de bouw van jeugdlokalen op het sportdomein mogelijk te maken. Binnen de perimeter van de zone waarin mag gebouwd worden hebben we gelukkig nog een marge. De scouts krijgen een aanbouw aan hun bestaande gebouw. De aanbouw komt er waar nu de houten berging staat. Ze voorzien later zelf een nieuwe berging naast de uitbreiding die nu gepland wordt. We hopen begin volgend jaar de besprekingen te kunnen opstarten met de architect om het bouwdossier op te maken.” (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.