Koekelare huldigt sportkampioenen op jaarlijkse viering

De Leading Ladies werden simpel kampioen. © Foto Coghe

Koekelare vierde vrijdagavond zijn sportkampioenen. Heel wat verdienstelijke sportploegen en één individuele sporter stonden in de aandacht.

Koekelare huldigde alle sporters of ploegen die in 2018 een kampioenstitel hadden behaald. De enige individuele sportster die daar in slaagde, was de loopster Nancy Van Eenoo. Ze werd net als alle sportclubs in cultuurzaal De Balluchon naar voren werd geroepen. Nancy Van Eenoo is medisch secretaresse en is pas in 2017 bij de masters begonnen met atletiek. Ze eindigde in 2018 eerste op de 16 km Urban Trail in Diksmuide en won de provinciale titel in het kogelstoten en op de 800 meter lopen.

Volleybal, minivoetbal en voetbal

In de categorie volleybal werden twee jeugdteams van Apollo gehuldigd. De meisjesreeks onder elf jaar speelde in 2018 slechts één keer gelijk en won alle andere wedstrijden. De Leading Ladies (reeks recrea 2) won ook haar competitie: op 28 wedstrijden gaf de ploeg maar twee sets uit handen.

Onder de noemer minivoetbal vielen twee teams in de prijzen. De ploeg ‘De Wikkelaar’ uit de A-reeks wist de competitie nipt te winnen omdat de uiteindelijke nummers twee en drie van de competitie elkaar punten afsnoepten. De bekercompetitie trokken ze overtuigender naar zich toe. In de B-reeks speelde het Jeugdforum kampioen, naar verluidt door hun teamspirit en vechtlust.

De spelers U17 van VV Koekelare speelden kampioen na een spannende titelstrijd.
De spelers U17 van VV Koekelare speelden kampioen na een spannende titelstrijd.© Foto Coghe

Bij voetbal op gras waren de U17 van VV Koekelare het meest succesvolle team van de gemeente. Op de laatste speeldag wonnen ze in een bloedstollende thriller met 5-3 van Lichtervelde, wat voldoende was om de titel naar zich toe te trekken. Daarnaast was er in De Balluchon ook plaats voor liefhebbersvoetbalploeg VC Pablo Maekelberg/kantoor Volcke. Ondanks het vele blessureleed wist die club niet enkel de titel, maar ook de beker binnen te rijven.

Krachtbal, basketbal en tennis

Krachtbal dan. Ondanks de doelstelling van ‘Durf en Win’ om de top drie te behalen en een pandoering tegen Loppem, pakte ook deze club uit Koekelare de titel in haar reeks (eerste landelijke). De mix van jong en oud zorgde ontegensprekelijk voor zowel atletisch vermogen als kracht.

De U14 meisjes basketbal speelden ook kampioen.
De U14 meisjes basketbal speelden ook kampioen.© Foto Coghe

Maar liefst drie basketbalploegen uit Koekelare werden op het podium geroepen, te beginnen met de U14-meisjes. Hun deelname aan het internationale baskettoernooi in Wenen onder coach Astrid van der Kaaden werd naast hun titel de mooiste herinnering van het seizoen. De jongensploeg van de U14-categorie verdiende ook een plaats op de kampioenenviering. Al een maand voor het einde van het seizoen was de ploeg zeker van de titel. Ook zij gingen naar Wenen, maar wisten er door het enorm hoge internationale niveau slechts één wedstrijd te winnen. Volgend seizoen vertrekken enkele van de spelers om op een hoger niveau te spelen. Buiten die twee basketbalploegen, werden ook nog eens de U16-meisjes kampioen.

In de categorie tennis werden de 60-jarigen van de superveteranenploeg TC De Mote kampioen van West-Vlaanderen in de reeks heren 60/1, de hoogste gewestelijke reeks. De voorgaande jaren moest de club telkens de duimen leggen voor TC Roeselare, maar dit jaar was het andersom. In september mocht de club door winst in het West-Vlaamse kampioenschap zelfs meedingen naar de Belgische titel. In de halve finale verloren ze van Hoboken-Antwerpen, TC De Mote eindigde als vierde ploeg van België.

De veteranen werden West-Vlaams kampioen in het tennis.
De veteranen werden West-Vlaams kampioen in het tennis.© Foto Coghe

Ten laatste werd na al die kampioenen de mountainbikeploeg ‘De Plummestampers’ op het podium geroepen. De club dankt dat onder meer aan haar vindingrijke mountainbike-initatie ‘Start to Mountainbike’, waarbij de leden van de club een dertigtal kinderen de kneepjes van het vak leren.