Koekelare bouwt nieuwe gemeenteloods

Het schepencollege op de site waar het nieuwe gebouw van de technische dienst komt. © Foto Coghe
Carl Bruneel

De Koekelaarse gemeenteraad keurde unaniem het bestek en de raming voor de herlokalisering van de dienst openbare werken goed.

“We willen de groendienst en de dienst openbare werken herlokaliseren op één site aan de Nijverheidsstraat”, weet schepen van Openbare Werken Dirk Ampoorter (SP.A), “De groendienst heeft al een onderkomen in een loods op de nieuwe site vlak bij het recyclagepark. Op de 3.600 vierkante meter grote site zal ook een loods van 500 vierkante meter voor de dienst openbare werken opgetrokken worden. Er wordt ook ruimte voorzien voor een afdak van 600 vierkante meter waaronder de voertuigen van de dienst openbare werken gestald kunnen worden. De resterende 2.500 vierkante meter zullen worden verhard. Een deel daarvan – het gaat om 12 parkeerplaatsen – zal met waterdoorlatende materialen aangelegd worden.”

In de loods is er ruimte voorzien voor een 150 vierkante meter grote werkplaats voor de mecanicien die instaat voor het onderhoud van het voertuigenpark. “De totale kost wordt op 1,4 miljoen euro geraamd, BTW inbegrepen. We hopen na de vakantie met de bouw te kunnen starten. De nieuwe site zou dan begin volgend jaar actief kunnen zijn”, aldus de schepen. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.