Koekelaarse wil kroontje Miss Batjesprinses

Merel Decapmaker hoopt om op 7 juli de nieuwe Miss Batjesprinses van Roeselare te worden. © (repro BC)

Merel Decapmaker dingt op 6 juli mee naar het kroontje van Miss Batjesprinses. Maar eerst gaat de 18-jarige Koekelaarse nog voor twee weken naar Kosovo, waar ze ons land vertegenwoordigt in de verkiezing Miss Freedom of The World.

Afgelopen zondag werd Merel samen met 14 andere meisjes voorgesteld als een van de finalistes voor Miss Batjesprinses. Deze verkiezing vindt plaats tijdens de Batjes in Roeselare, meer bepaald op zaterdag 6 juli in zaal Ocar in Rumbeke.

“Ik woon zowel bij mijn mama Veronique Vanden Broecke en stiefpapa Niki Genouw in Koekelare, als bij mijn papa Dietrik Decapmaker in Roeselare. Ik ging in Roeselare naar school en ik werk ook in een horecazaak in die stad. Ik ken Roeselare dus zeer goed”, begint Merel die vorig jaar ook al deelnam aan de verkiezing Miss Fashion. “Ik eindigde in de top tien en dat was mijn ambitie. Ik vond het zo’n leuke en leerrijke ervaring dat ik wou deelnemen aan een nieuwe missverkiezing. Miss Batjesprinses is mij op het lijf geschreven omdat ik Roeselare goed ken, maar ook omdat ik de stad kan promoten daarbuiten. Zoals bijvoorbeeld in Koekelare, maar ook in Torhout, waar mijn vriend Laurens Bonte woont.”

De Batjesprinses krijgt een heel mooi prijzenpakket mee naar huis. Dat is ook Merel niet ontgaan. “De Batjesprinces gaat met echt heel mooie prijzen naar huis, met als absolute topper een Fiat 500. Ik heb al mijn rijbewijs, maar nog geen auto. Mijn vader heeft gezegd dat ik daarmee nog moet wachten tot na 6 juli. Want wie weet”, glimlacht Merel.

Internationaal

De Koekelaarse concentreert zich vanaf nu volledig op de campagne van Miss Batjesprinses, maar ze nijpt er wel twee weken tussenuit. “Ik behaalde dan misschien ‘maar’ een toptienplaats bij Miss Fashion, mijn deelname heeft mij toch geen windeieren gelegd. Ik mag namelijk internationaal gaan. Van 16 tot 30 juni ben ik in Kosovo. Daar neem ik deel aan de verkiezing Miss Freedom of the World. Ik besef dat het heel uniek is om zoiets mee te maken en ik hoop dan ook om er een leuke tijd te beleven.”

Of de organisator van Miss Batjesprinses het niet vervelend vindt dat Merel zo kort voor de verkiezing twee weken in Kosovo is? “Neen, Yana Parmentier steunt me, ze vindt ook dat ik deze kans niet mag laten schieten”, vertelt Merel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier