Koekelaarse dader van fietsdiefstal in Diksmuide

© BELGA
Redactie KW

De persoon die dinsdag met veel lef een fiets stal op het politiecommissariaat van Diksmuide, blijkt een vrouw (35) uit Koekelare te zijn. Ze werd woensdag aangetroffen op de gestolen elektrische fiets in de Esenweg in Diksmuide.

De vrouw drong dinsdag de fietsenstalling van het politiekantoor binnen en ging aan de haal met een dure privéfiets van een politieman. Ook zijn persoonlijke spullen zaten in de fietstassen. Pas ‘s avonds, toen de politieman huiswaarts wilde vertrekken, werd de diefstal opgemerkt.

Meteen bekeek de politie de camerabeelden en tot grote verbazing bleek de verdachte te gaan om een vrouw die kort voor de diefstal nog werd opgepakt samen met twee anderen. Ze had enkele beeldjes gestolen uit een tuin en werd ook in het bezit van enkele gestolen bakken bier aangetroffen.

De drie werden verhoord en mochten uiteindelijk beschikken van het parket, met de bedoeling om later voor de rechtbank te komen. Maar al snel probeerde de dievegge de politie te vergelden, door de fiets te stelen. De vrouw werd dit keer niet beschikken en werd voor de onderzoeksrechter geleid. Volgens het parket van Veurne is ze aangehouden en moet ze dinsdag voor de raadkamer komen. Daar wordt beslist of ze al dan niet langer in voorhechtenis moet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier