Kobe Man uit Ieper wordt 21 in 2021

Wouter Verheecke

21, het is een magische leeftijd, en al zeker als je die verjaardag mag vieren in het jaar 2021. Wij vragen wekelijks een van hen naar hun plannen, dromen en verwachtingen. Deze week is Kobe Man uit Ieper aan de beurt.

Hoe ziet je doordeweekse dag eruit?

“Ik werk nu bijna twee jaar bij Dcase in Ieper, dat flightcases op maat maakt. Doordat veel van onze klanten in de eventsector actief zijn, ben ik wel grotendeels op tijdelijke werkloosheid gezet. Tegenwoordig hou ik me dan ook vooral bezig met de verbouwingen in mijn eigen huis, dat ik zie als een project. Ik wil het uitbreiden en opknappen, om het dan snel weer te verkopen.”

En wat in het weekend?

“Ik ben oud-leider bij de KSA in Ieper. Ik was gestopt omdat het niet combineerbaar was met mijn vorige job, maar nu help ik soms opnieuw met de activiteiten in bubbels.”

Hoe zit het met je muzikale smaak?

“Pre-corona was ik allround deejay op veel fuiven van plaatselijke jeugdbewegingen. Die hobby ligt nu echter al even stil en naarmate ik ouder word, twijfel ik nog of ik die draad straks opnieuw zal oppikken.”

Denk je dat we toch nog iets van een festivalzomer krijgen?

“Ik hoop alvast dat er weer pop-up zomerbars kunnen zijn. Zelf bekijken we momenteel of we onze jaarlijkse Frequency-fuif outdoor kunnen houden, al is het nog maar de vraag wanneer en voor hoeveel man dat dan kan.”

Kan je een dag zonder gsm/sociale media?

“Tot ergernis van mijn vriendin zou dat mij niet lukken, neen. Ik check Facebook en Instagram dagelijks, gewoon omdat ik altijd over alles en iedereen op de hoogte wil zijn. Zo volg ik ook de ontwikkelingen rond evenementen.”

Hoe zit het met de generatiekloof? Vind je je ouders ouderwets?

“Nee hoor, dat valt goed mee. Ik ben thuis de middelste van vijf kinderen. Wij zijn tussen de 25 en 15 jaar oud. We hebben een sterke band en we houden onze ouders jong.”

Waar kan je absoluut niet tegen? En kom je dan in opstand?

“Momenteel erger ik mij soms aan de virologen, die het volgens mij iets te veel voor het zeggen hebben. Veel maatregelen vind ik overdreven of bij het haar getrokken. Daar ga ik niet openlijk over lopen klagen, al begint het nu echt wel zwaar te wegen dat we niet meer met vrienden mogen afspreken. Gelukkig heb ik mijn vriendin Floor, tegen wie ik af en toe mijn hart kan luchten.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist?

“Ik volgde de opleiding tot dronepiloot en droom ervan beelden te kunnen schieten van het noorderlicht.”

Hoe zie je jezelf over tien jaar?

“Ik heb nu nog niet echt zicht op mijn loopbaan, maar tegen dan woon ik graag met mijn gezin in een nieuwe woning, waar ik opnieuw zelf veel aan wil werken. Ik blijf het liefst in de streek wonen, dicht bij mijn familie.”

(WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.