Knuffelbeest Mikassa zoekt een warm gezin

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden makkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij de Pandora Stichting. Zij zoeken een thuis voor Mikassa, een grote Roemeense straathond met een hoog knuffelgehalte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Mikassa is een husky-mix van vier jaar oud. Ze werd gevonden op de straten van Roemenië. “Daar wist ze met haar dikke vacht eigenlijk best goed te overleven”, vertelt Desiree Beulen van de Pandora Stichting. “Maar haar vriendelijkheid naar mensen toe kwam haar vaak duur te staan. Haar grootte joeg veel lokale inwoners angst aan en toen we te horen kregen dat er plannen waren om haar definitief te verjagen, hebben we haar van de straat gehaald.”

Vocaal

Op dit moment verblijft Mikassa in een Roemeens opvanggezin waar ze het heel goed stelt. “Ze is echt top met andere honden en mensen”, aldus Desiree. “Met katten en kleine kinderen gaat het wat minder. We zoeken voor haar baasjes die al wat ervaring hebben met husky’s. Het is immers een bijzonder ras. Husky’s zijn van origine sledehonden. Mikassa heeft dus nood aan heel wat beweging, ze durft ook al eens trekken aan de lijn en kan net als alle husky’s heel vocaal zijn. (lacht)”

“We zoeken dus baasjes die graag knuffelen, met een flinke porie geduld en een goed gevoel voor humor”, besluit Desiree.

Staat de gouden mand voor Mikassa bij jou in huis? Stuur dan een bericht naar warm@kw.be of neem rechtstreeks contact op via de Facebookpagina van de Pandora Stichting.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.