https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knuffel van vermoorde Leander Quintyn is terecht

Kim Quintyn kwam het beertje van haar broer al ophalen in het sorteercentrum in Ingelmunster.© foto FB De Kringwinkel Midwest
Kim Quintyn kwam het beertje van haar broer al ophalen in het sorteercentrum in Ingelmunster.© foto FB De Kringwinkel Midwest
Redactie KW

Woensdagmorgen is de spoorloze knuffelleeuw van de vermoorde Leander Quintyn teruggevonden in het sorteercentrum van De Kringwinkel Midwest in Ingelmunster.

De familie van de vermoorde Leander Quintyn uit Tielt lanceerde dinsdag 18 mei een oproep op Facebook om mee te helpen zoeken naar de troetelbeer van Leander. Die zou op 3 mei door een kringloopwinkel opgehaald geweest zijn in het huis waar hij woonde. De oproep werd meer dan 2.000 keer gedeeld en ook de overkoepelende kringloopgroep Midwest deelde de post. Met succes, want de knuffelleeuw is een dag later al terecht.

Henk Missiaen, jobcoach in het sorteercentrum in Ingelmunster, was de man die het beertje terugvond. “Van zodra de zus van Leander ons had gecontacteerd, ben ik beginnen zoeken. We hadden een foto afgeprint van hoe het beertje er uit zag en de medewerkers van onze dienst werden verwittigd. Maar dan nog is het zoeken naar een speld in een berg hooi. Op maandag zijn we gesloten en dinsdagmorgen worden hier 30 rolcontainers aangekomen om te sorteren. Op onze dienst alleen al.”

Erg emotioneel

“Ik was al gaan kijken in de dozen waar we retrozaken en valentijnsspulletjes verzamelen. Het gaat immers om een beertje van enkele decennia oud en het Troetelbeertje had een hartje op de borst. Maar daar vond ik niet meteen iets. Uiteindelijk heb ik het toch aangetroffen in een andere doos die zou vertrekken naar een van onze winkels. In Ingelmunster komen alle spullen samen en verdelen we die na sortering onder de Kringwinkels in Torhout, Roeselare, Izegem en Tielt. Omdat we een goede omschrijving van het beertje hadden, konden we iets gerichter zoeken. Maar we hebben ook geluk gehad. Voor hetzelfde geld was het al vertrokken naar een van de winkels.”

De mensen van het sorteercentrum konden het goede nieuws brengen aan Kim Quintyn, die het beertje snel kwam ophalen. “Ze was natuurlijk erg emotioneel. Wij zijn blij die mensen, die het toch al hard te verduren hadden, te kunnen helpen.”

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten