Knokse surfclub verkoopt 500 reproducties van logo Keith Haring

Redactie KW

Surfers Paradise in Knokke verkoopt vijfhonderd reproducties van een tekening die Keith Haring in de jaren tachtig speciaal maakte voor de watersportclub. Uitbater Frank Vanleenhove kreeg toen ook een certificaat dat hij mocht doen met het werk wat hij wou.

Gedurende de jaren 1987, 1988 en 1989 was de bekende Amerikaanse kunstenaar Keith Haring een graag geziene gast in Knokke-Heist. In zijn vrije tijd vertoefde hij graag op Surfers Paradise waar hij leerde surfen en genoot van het relaxte strandleven. Als dank maakte hij speciaal voor de club in 1989 een uniek Surfers Paradise logo: een windsurfer op een golf. Surfers Paradise had in die tijd 160 leden en iedereen kreeg dan ook meteen een T-Shirt met dit logo op. Het logo kreeg een prominent plaatsje in het clubhuis en werd enkele zeldzame keren gebruikt als fel gesmaakt relatiegeschenk.

In deze coronatijden kwam het idee om 500 genummerde afdrukken te maken van het logo op mat wit A3 karton en die te verkopen voor 50 euro. Op de keerzijde staat de afdruk van de bijhorende persoonlijke brief die Keith schreef als begeleiding en las bewijs van authenticiteit, in feite ook al een kunstwerk op zich. De reproductie kan besteld worden via  www.paradise-webshop.be  , wordt geleverd in een stevige enveloppe en kan ieder weekend en vakantiedag in de namiddag afgehaald worden op Lakeside Paradise. (MM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.