Knokse strandbars Beach Number 1 en Vintage open na negatieve coronatests

Redactie KW

De Knokse strandbar Beach Number 1 mocht deze donderdag opnieuw de deuren openen, nadat alle coronatests van het personeel negatief waren. De strandbar Vintage is altijd open kunnen blijven nadat één personeelslid in quarantaine werd gezet. Ook hij testte negatief.

Dinsdagavond testte de zaakvoerder van Beach Number 1 positief op corona, waarna het personeel verplicht een test onderging. Terwijl de zaakvoerder in quarantaine gaat, mag de rest van het personeel opnieuw aan de slag.

Een personeelslid van een andere strandbar, de Vintage, was bevriend met het personeel van Beach Number 1. Hij werd in quarantaine gezet, waardoor Vintage kon openblijven. Ook hij onderging een test en die was negatief.

De link kon snel gelegd worden omdat burgemeester Leopold Lippens in samenwerking met de huisartsen een lokale contact tracing is gestart. In de strijd tegen het coronavirus zette Knokke-Heist ook een nauwe overleg met Sluis op.

Correctie: in een eerder bericht stond dat strandbar Vintage moest sluiten maar dat klopt niet. Het personeelslid werd in quarantaine gezet, waardoor de bar open kon blijven.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.