Knokke weert dagtoeristen gedurende volledige hittegolf: “Veiligheid anders niet te garanderen”

© belga
Redactie KW

Knokke-Heist zal geen dagtoeristen toelaten zolang de hittegolf duurt. Dat bevestigt burgemeester Leopold Lippens maandag. Net zoals in Blankenberge waren dagtoeristen op zondag niet welkom in Knokke-Heist. Ook wie tijdens de hittegolf naar de kustgemeente wil afreizen, zal een bewijs moeten voorleggen om de reis te verantwoorden.

Lippens had vrijdag al opgeroepen om dit weekend niet naar de kust te reizen en waarschuwde dat de badstad mogelijk dagbezoekers zou weigeren indien het te druk werd. Omdat er zaterdag toch nog heel wat dagtoeristen Knokke-Heist probeerden binnen te raken, besliste de burgemeester zondag om dagtoeristen te weren van het grondgebied. Die beslissing wordt nu verlengd tot het einde van de hittegolf.

Dat gebeurt ook naar aanleiding van verschillende incidenten in de kustgemeente. “Als ik blijf volk toelaten, kan ik de veiligheid hier niet garanderen“, zegt Lippens.

Restaurantreservatie? Dan is er geen probleem

De toegang wordt beperkt tot inwoners, tweedeverblijvers, verblijfstoeristen en medewerkers van de in Knokke-Heist gevestigde ondernemingen en organisaties. Wie kan aantonen dat hij voor een dag in de gemeente moet zijn, mag wel binnen. “Als iemand bijvoorbeeld een reservatie heeft in een restaurant hier, mag die persoon natuurlijk komen”, aldus Lippens. De politie houdt controles op de invalswegen. Dat veroorzaakte zondag al grote files. Wie geen geldige reden heeft om in Knokke-Heist te zijn, moet onmiddellijk rechtsomkeer maken.

Blankenberge is sinds maandag wel weer toegankelijk voor dagtoeristen. (belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier