Een evenement om duimen en vingers bij af te likken: zo stelt de organisatie de eerste editie van 'Mise en Plage' voor. Van 21 tot 23 juni komen dan ook heel wat topchefs hun lekkerste creaties koken op het strand van Knokke. "De regio heeft heel wat te bieden - en lang niet alleen chefs bekroond met Michelinsterren en hoge noteringen in de Gault&Millau", zegt organisator Pieter Derudder van eventbureau Eventique. "De kust en het hinterland hebben ook een bijzonder gevarieerd en typisch aanbod aan streekproducten. Mise en Plage presenteert ze allemaal."
...

Een evenement om duimen en vingers bij af te likken: zo stelt de organisatie de eerste editie van 'Mise en Plage' voor. Van 21 tot 23 juni komen dan ook heel wat topchefs hun lekkerste creaties koken op het strand van Knokke. "De regio heeft heel wat te bieden - en lang niet alleen chefs bekroond met Michelinsterren en hoge noteringen in de Gault&Millau", zegt organisator Pieter Derudder van eventbureau Eventique. "De kust en het hinterland hebben ook een bijzonder gevarieerd en typisch aanbod aan streekproducten. Mise en Plage presenteert ze allemaal." Concreet slaan vijftien verschillende restaurants uit Knokke-Heist en de Zwinstreek drie dagen hun tenten op in een luxetent van 2.000 vierkante meter voor het casino. Een van de bekendste namen is Syrco Bakker van tweesterrenrestaurant Pure C in Cadzand. Burgemeester Leopold Lippens is opgetogen. "Dit topevenement is de gepaste opener van het zomerseizoen in Knokke-Heist. Het heeft alles wat onze badplaats en Zwinstreek zo uniek maakt: een hoogstaand culinair aanbod, een schitterende locatie en een fantastische sfeer", aldus Lippens. Volgens de organisatie is ook de locatie - onder de 'Big Buck' - uniek. "Het is ook de eerste keer dat de indrukwekkende constructie in België zal opgesteld worden", klinkt het. Wie afzakt naar de driedaagse, krijgt de keuze tussen twee verschillende formules: Chef's Kitchen en Chef's Table. Met de 'Chef's Kitchen' formule kan iedereen doorlopend tussen 12 en 21 uur vrij komen proeven van de gerechten die de chefs ter plaatse bereiden. Hapjes worden betaald met jetons die eenvoudig via de website besteld en aan de inkom afgehaald worden. Ter plaatse kunnen er natuurlijk ook extra jetons worden gekocht. Om zeker te zijn van een plaats wordt sterk aangeraden om op voorhand online te reserveren. Voor de pakketprijs van 65 euro kan een toegangsbewijs en 20 jetons (1 jeton = 3 euro) worden besteld, die vrij te besteden zijn aan de eet- en drinkstands. De prijzen van de gerechtjes variëren van 6 tot 15 euro. Knokke zou natuurlijk Knokke niet zijn als er niet werd gedacht aan een vipformule. De 'Chef's Table' biedt groepen de gelegenheid om midden in het centrale kookeiland tafels te boeken van acht personen met een menu van vijf gerechten. Kostprijs: 990 euro per tafel, drank niet inbegrepen. Mise en Plage is echter veel meer dan enkel gastronomisch genieten op het strand. Tussen de middag en avondservice van 15.30 tot 17.30 uur worden er elke dag masterclasses, winetastings en workshops (ook voor kinderen) georganiseerd. Wie wil deelnemen, moet zich daarvoor op voorhand inschrijven via de website. Elke avond wordt afgesloten met livemuziek. Organisator Pieter Derudder van eventbureau Eventique kijkt nu al uit naar de eerste editie. "Een toplocatie verdient een topevent. Dat is hier zeker het geval. Mise en Plage is een absolute primeur voor de Belgische kust."(MM)