Knokke Hockey Club viert 50 jaar met familiedag

Knokke Hockey Club heeft de wind in de zeilen. Later dit jaar krijgt de club ook de koninklijke titel. © DM
Redactie KW

Ter ere van het 50-jarige bestaan hield Knokke Hockey Club op de hockeysite in stadion Olivier een Family Day. Iedereen die bijgedragen heeft tot de club werd in de bloemetjes gezet, maar er werd vooral geklonken op een mooie toekomst. Want met een opvallend nieuwe logo, een gloednieuw clubhuis, meer dan 200 leden en liefst drie ploegen die zich tot kampioen kroonden, heeft Knokke Hockey Club de wind in de zeilen. Als klap op de vuurpijl mag de club zich straks ook ‘koninklijk’ noemen.

“Knokke Hockey Club blaakt van gezondheid en gedrevenheid”, stelt schepen Kris Demeyere. “Het is een club die 50 jaar actief is binnen Knokke-Heist. Er zijn ups en downs geweest, maar er was altijd een visie op de toekomst en een gestage groei. Het is een familiale club die fairplay hoog in het vaandel draagt en waarbij er uitgebreid wordt ingezet op een jeugdwerking. Die is de absolute parel van Royal Knokke Hockey Club”, verzekert Kris Demeyere.

“Uiteraard komt een goede clubwerking niet uit de lucht vallen. Daar heb je een gemotiveerd bestuur voor nodig, onder leiding van het voorzittersduo Tom De Pauw en Bruno Lantsoght, maar ook een ploeg vrijwilligers waar het bestuur dag en nacht kan op rekenen en die vooral alles kosteloos doen”, klinkt het.

We zijn dankbaar voor alle steun van de gemeente

“Dat wij als gemeentebestuur geloven in de goede werking, blijkt uit de investeringen die wij doen voor Knokke Hockey Club. Een paar jaar terug legden we een nieuw zand gevuld kunstgrasveld en een waterkunstgrasveld aan. We kochten ook een container aan. In het najaar gaan we, in het kader van het project Olivier 3.0, van start met een state of the art clubhuis, een stijlvol terras en comfortabele kleedkamers. Deze nieuwe infrastructuur wordt vlakbij de terreinen opgetrokken en zal het clubgevoel alleen maar vergroten. Vanaf 15 oktober mag deze club trouwens de titel ‘koninklijk’ dragen.”

De club zag 50 jaar geleden het levenslicht.
De club zag 50 jaar geleden het levenslicht.© DM

“In 1968 begonnen we op het derde voetbalterrein van Knokke”, begint voorzitter Bruno Lantsoght.

“Jaren later kregen we ons eerste semi-kunstgrasveld en in 2015 mochten we ons eigenste waterveld inspelen. De club kende pieken en dalen, maar bleef bestaan. We zijn een kleine club met een grote ‘joi de vivre.’ Wij zijn bijzonder dankbaar voor de onvoorwaardelijke steun van de gemeente Knokke-Heist. Dan is er nog het huidige bestuur. Wat acht jaar geleden als een grap begon, blijft nog eventjes duren! Het doet me plezier dat de spirit van de ‘mineurs’ er nog inzit. Dit seizoen driemaal kampioen: dat moet je verdienen! Daarom wil ik onze trainers, coaches, managers en vooral onze 240 leden hartelijk danken. Hun inzet maakt het verschil. RKHC heeft steeds ingezet op kwaliteitsvolle trainers. Mede daardoor werden verschillende leden geselecteerd voor nationale jeugdselecties. Een aantal, waaronder Astrid Vervaet en Maureen Beernaert, zijn zelfs doorgegroeid tot de A-ploeg. Ondertussen zijn er plannen voor een nieuw clubhuis. We zouden zo’n eigen stek sterk koesteren en er nog meer ons eigen ding van maken!”, besluit voorzitter Lantsoght.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier