Knokke-Heistse kandidaat Prins Carnaval Michel pakt uit met jonker

Redactie KW

Michel Vanden Broele, kandidaat Prins Carnaval, pakt uit met een stunt. Terwijl de traditie het wil dat een Prins Carnaval vergezeld is van een vrouwelijk roosje, gooit Michel zich in de strijd met jonker Redgy Desmidt, ooit Belgisch beste drag queen.

“Waarom zou een Prins Carnaval anno 2020 niet kunnen kiezen voor een jonker in plaats van een roosje”, vroeg Michel Vanden Broele (39) zich af. Hij voegde meteen de daad bij het woord en bombardeerde Redgy Desmidt tot zijn carnavalsmetgezel.

“Sedert mijn tiende is carnaval voor mij de absolute hoogmis. Vorig jaar maakte ik deel uit van het gevolg van kandidate Myriam. Ik deed toen de belofte dat ik mij dit jaar kandidaat zou stellen. Als het van mij afhangt, mag carnaval een beetje anders en zotter zijn. Ik vind het normaal dat ook carnaval mee evolueert met de tijdsgeest“, zegt Michel, die uitgeweken Heistenaar Redgy Desmit bombardeerde tot zijn jonker-roosje. “Redgy was de allereerste Miss Travestie België. Hij zal zich volledig uitleven in zowel zijn rol van jonker als die van roosje. Als zoon van gewezen cafébaas en oud-Prins Carnaval André Desmidt kreeg hij carnaval met de paplepel mee en barst hij van de creativiteit”, weet Michel, die zelf honderd procent hetero is. “Ik ben al 19 jaar samen met Kelly.”

Carnaval mag alle kleuren van de regenboog krijgen

“Ik moest hier echt niet lang over nadenken”, vertelt Redgy, die zelf Prins Carnaval was in 1993. “Met mijn rol als jonker-roosje wil ik een statement maken. Carnaval is niet enkel het geel-groene van Heist, maar mag alle kleuren van de regenboog krijgen. Vorig jaar was er de carnavalshit ‘kom uit de kast’. Voor velen is carnaval een event waar iedereen kan zijn wie hij of zij wil zijn. Waarom zou een hetero Prins Carnaval niet kunnen kiezen voor een jonker. Of Heist daar klaar voor is? Dat weet ik niet, maar ik lig niet wakker van wat iemand anders denkt. Toen mijn vader zich destijds als roosje verkleedde, werd daar gewoon mee gelachen. Nu wordt er bloedserieus over gedaan. Is de wereld dan achteruit aan het gaan”, vraagt Desmidt zich af. Hij was destijds de eerste Prins Carnaval met een gevolg vol vrouwen.

Nog een paar stunts

Het duo heeft de volgende weken alvast nog een paar stunts klaar. “We gaan iedereen mobiliseren om samen met ons Carnaval Heist de flair te geven die het verdient. We kochten een carnavalswagen om een nieuwe carnavalsgroep te beginnen. De naam houden we nog even geheim. Ik kan al één tip van de sluier oplichten. Als we verkozen worden, dan komt er een eigen grote praalwagen. Die van de gemeente is een mooie kar, maar te klein”, volgens kandidaat Prins Carnaval Michel. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.