Knokke-Heist zet Marieke Blomme in de bloemetjes

© (Foto DM)
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Marieke Blomme uit Mariakerke die onlangs de volledige kustlijn tussen De Panne en Knokke-Heist afzwom, werd in het stadhuis van Knokke-Heist op het Alfred Verweeplein ontvangen.

De 40-jarige triatlete werd er door burgemeester Piet De Groote in de bloemetjes gezet en krijgt eerstdaags, op haar thuisadres in Mariakerke, een sportieve outfit uit de Knokke-Heistse Cycle in style-collection toegezonden.

Met haar 67 km lange zwemtocht wil Marieke de aandacht vestigen op gelijke kansen in de sport voor iedereen. Ze koos er 2 vzw’s uit waarvan ze de mensen kent die de organisatie hebben opgericht en waarvan ze ook zeker is dat de centen dus goed besteed worden.

Het gaat om Snowbility, een initiatief dat wintersport mogelijk maakt voor mensen met een fysieke beperking en The Homestretch Foundation, een organisatie uit de VS die streeft naar gelijke kansen voor vrouwen in de sport.

Deze stichting biedt accommodatie en hulp aan topsporters van over heel de wereld die geen of onvoldoende inkomen hebben. Snowbility kun je financieel ondersteunen via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier