Knokke-Heist waarschuwt: “Volg regels op, anders boete!”

Op het strand werden 40 waarschuwingsborden geplaatst.© DM
Op het strand werden 40 waarschuwingsborden geplaatst.© DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist waarschuwt dat het deze zomer elke vorm van overlast streng zal aanpakken.

“De afgelopen dagen was het schitterend strandweer, maar helaas gingen de aangename temperaturen ook gepaard met overlast in Knokke-Heist. De kustgemeente draagt waarden als kwaliteit en netheid nochtans hoog in het vaandel en het gemeentebestuur is dus absoluut niet te spreken over het publiek dat de afgelopen dagen voor overlast zorgde”, verduidelijkt burgemeester Piet De Groote.

“Het bestuur waarschuwt de onruststokers dan ook dat het deze zomer elke vorm van overlast streng zal aanpakken. Wie zich niet houdt aan de gedragsregels, zal een proces-verbaal en GAS-boete krijgen. Ontblote bovenlijven, sluikstorten, overdreven snelheid met luidruchtige wagens, andere mensen lastigvallen of je wassen in de openbare fonteinen kan echt niet in Knokke-Heist”, benadrukt de burgemeester.

Versterking

Op federaal niveau blijft de gemeente aandringen op versterking van de lokale politie om wantoestanden zoals vorig jaar te vermijden. “De afgelopen dagen heeft de lokale politie Damme/Knokke-Heist, mede door het uitgebreide cameranetwerk en de inzet van de mensen op het terrein, tientallen pv’s uitgeschreven voor het niet-naleven van de dresscode, sluikstorten of het lastigvallen van mensen.

“Om zwerfvuil op de stranden te vermijden, zijn er momenteel reeds 220 vuilnisbakken geplaatst. Daarvan vormen er 24 een afvaleiland voor restafval en pmd aan elke reddercontainer. Tegen 1 juli komen er daar nog eens 20 stuks bij”, klinkt het.

Waarschuwingsborden

“Vorige week plaatsten we 40 grote waarschuwingsborden op het strand. Daar staat duidelijk op te lezen dat muziekboxen, hondenpoep en afval niet thuishoren op het strand. Wie zich hieraan niet houdt, krijgt een geldboete van 350 euro.”

“Wie het riskeert om met ontbloot bovenlijf in de straten te lopen, mag dezelfde som neertellen. Volgens de algemene politieverordening is in de badplaats elke vorm van buurtlawaai (gezang, geroep, muziek, …) dat de openbare rust onnodig verstoort, verboden.

Het gemeentebestuur wijst er de bevolking ten slotte op dat wie verdachte toestanden opmerkt, dit beter meteen meldt aan de politie via het telefoonnummer 050 619 619 eerder dan berichten en foto’s op sociale media te posten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier