Knokke-Heist vraag met aandrang om in daluren op de markt te winkelen

Kom alleen en buiten de piekuren naar de markt! Het is de noodkreet die de dienst Preventie, Veiligheid & Noodplanning van Knokke-Heist slaken.

De drukte op de markt neemt alsmaar toe.© DM
De drukte op de markt neemt alsmaar toe.© DM

“We stellen vast dat de drukte op de groente- en bloemenmarkt op het Gemeenteplein in Knokke met rasse schreden toeneemt. Vooral op zaterdag op het piekmoment, tussen 11 en 12 uur, is het aanschuiven aan de kramen. Dan is het moeilijk om de sociale afstand van 1,5 meter te garanderen en coronaproof te winkelen”, te winkelen”, klinkt het.

Niet funshoppen

“Omdat vanaf zaterdag 13 februari de krokusvakantie start, zullen ook heel wat tweedeverblijvers en toeristen hun inkopen op de markt doen. Het gemeentebestuur roept de bezoekers van de groentemarkt op om bij voorkeur in de daluren tussen 8 en 10 uur de markt te bezoeken en het funshoppen achterwege te laten. Het gemeentebestuur herinnert ook nog eens aan de verplichting om je boodschappen individueel te doen! Alleen het begeleiden van minderjarigen, ouderen en personen met een beperking is toegestaan. Ook fietsen mag men niet meenemen op de markt maar moeten in de speciale voorzieningen voor rijwielen gestald worden.

De stewards, aan de ingang van de markt, zien er nauwlettend op toe dat alle maatregelen worden gevolgd. (DM)

Het gemeentebestuur zoekt trouwens vrijwilligers die als sfeerbeheerder de in- en uitstroom op de markt controleren en de bezoekers sensibiliseren om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Kandidaten kunnen zich aanmelden bij de vrijwilligerscentrale in het CC Scharpoord via vrijwilligerscentrale@knokke-heist.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.