Knokke-Heist viert zijn oudste inwoonster: Lazerie Maes blaast 109 kaarsjes uit

© DM
Redactie KW

Knokke-Heist zette donderdagochtend zijn oudste inwoonster in de bloemen. In wzc Onze Lieve Vrouw Onbevlekt vierde Lazerie Maes haar 109de verjaardag.

De dag begon om 8.30 uur ontbijt met een ontbijt en om 10 uur volgde een eucharistieviering. Daarna bouwde de jarige samen met haar medebewoonsters en de zusters van Heist een feestje. Zuster Genoveva of Lazerie Maes, maakt deel uit van de Zusters Onbevlekte Ontvangenis, beter bekend als de ‘zusters van Heist.’ De zusters vierden vorige maand nog hun 160ste verjaardag.

Lazerie Maes is geboren in Ettelgem op 24 juli 1910. Ze trad in het klooster op 8 september 1928. Op 10 april 1931 werd ze geprofest. Ze vierde haar gouden jubileum in 1981 en haar diamanten in 1991.

Lazerie was een uitstekende kleuterleidster. Ze begon in 1938 in Sint-Pieters Brugge. Daarna gaf ze les in Oostduinkerke en Veldegem. Tot in 1959 haar stem het begaf en vertellen en zingen niet meer ging. Ze is dus al een hele tijd op haar pensioen. In die tijd heeft ze veel dienst bewezen in de keuken van het klooster.

Sinds 12/01/2009 verblijft ze in het wzc Onze Lieve Vrouw Onbevlekt in de Kursaalstraat 42 in Knokke-Heist.

Tweede oudste van West-Vlaanderen

Zr. Lazerie is momenteel de tweede oudste inwoner van West-Vlaanderen. Rachel Neyt uit Sijsele is een maand en tien dagen ouder. Torhoutenaar Maurits Stael, verblijvend in Beernem, vervolledigt de top drie. Hij wordt 108 op 25 september en is daarmee met voorsprong de oudste mannelijke inwoner van onze provincie.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier