Knokke-Heist verwacht 100.000 bezoekers voor vuurwerkspektakel

Redactie KW

Vanaf vanavond vechten vuurwerkmakers uit 5 verschillende landen een nachtelijk duel uit op het strand en dit alles gesynchroniseerd op muziek.

Samen met Cannes, San Sebastian en Monaco behoort Knokke-Heist sedert 1970 tot de ‘haute cuisine’ van de Europese vuurwerkfestivals. Ook dit jaar is het Internationaal Vuurwerkfestival opnieuw één van de hoogtepunten. Vanaf vanavond vechten vuurwerkmakers uit 5 verschillende landen een nachtelijk duel uit op het strand en dit alles gesynchroniseerd op muziek. Jaarlijks bewonderen meer dan 100.000 kijklustigen dit spetterende spektakel.

Programma 2015: 19 augustus: Denemarken, 21 augustus: Zwitserland, 23 augustus: Griekenland, 25 augustus: Portugal en op 27 augustus: België.

Trein en tram zijn tijdens het Vuurwerkfestival het ideale transport. Je hoeft niet rond te rijden om parkeerplaats te zoeken en na het spektakel kan je ook makkelijk en vlot terug huiswaarts. De Lijn zorgt voor extra tramstellen en de tramhalte Duinbergen bevindt zich op amper 200 meter van het strand. Het vuurwerk start stipt om 22 uur.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier