Knokke-Heist verbiedt vanaf volgend jaar alle muziek in strandbars: “Dit is broodroof”

Zon, zee, strand én muziek. Een cliché dat doet denken aan een vakantiegevoel. In Knokke-Heist is het vanaf volgend seizoen echter afgelopen met muziek op het strand te spelen.

© BP

Het gemeentebestuur gaf woensdagochtend de boodschap mee aan de stranduitbaters. Vanaf 2020 mag er op het strand geen muziek meer gespeeld worden.

Een maatregel die er niet onverwacht komt. Een aantal stranduitbatingen in het Zoute waren uitgegroeid tot café- en dancings met heel wat drank en drugsmisbruik en vooral veel geluidsoverlast tot gevolg. Iets wat bij de bewoners van de dijk, maar ook bij heel wat toeristen voor een golf aan protest zorgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Inaugustus werden in een eerste fase dj’s op het strand verboden. Nu volgt dus de genadeslag: alle muziek is volgend jaar op het strand van Knokke-Heist verboden. Op de regel is één uitzondering: grote, vergunde evenementen mogen muziek spelen.

Knokke-Heist verbiedt vanaf volgend jaar alle muziek in strandbars:
© DM

Tot grote verontwaardiging uiteraard van de stranduitbaters die de maatregel vooral in de portefeuille zullen voelen. Dat het minder inkomsten zal genereren, is een zekerheid. Sommige spreken over broodroof en willen zo snel mogelijk een vergadering met alle stranduitbaters om zich te beraden.

Ook nieuw: naast het nieuwe reglement op het verbod van muziek mogen de stranduitbaters volgend jaar nog enkele koude hapjes bij de drank serveren.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.