Knokke-Heist verbiedt opnieuw strandkledij en blote bovenlijven in de winkelstraten

Met pictogrammen op het wegdek wordt iedereen duidelijk gemaakt wat wel en niet kan. © DM
Redactie KW

De coronaregels zijn belangrijk, maar Knokke-Heist wil ook nog eens de hoffelijkheidsregels in de verf zetten. Daarom voert het deze zomer opnieuw een dresscode in.

“Het spreekt voor zich dat afval achterlaten op het strand absoluut niet kan en wie zorgt voor overlast, door bijvoorbeeld luide muziek of openbaar dronkenschap, zal beboet worden. De politie zal streng controleren”, weet schepen van Toerisme Anthony Wittesaele.

“Knokke-Heist zal deze zomer ook opnieuw de befaamde ‘dresscode’ laten verschijnen in het straatbeeld. Niet op een verkeersbord of groot informatiebord, maar wel geschilderd op het wegdek. De bedoeling is de bezoekers aan te zetten om niet in zwembroek of bikini richting het centrum en de winkelstraten te wandelen. Het is voor iedereen aangenamer als strandkledij op het strand blijft. Het spreekt voor zich dat ook ontblote bovenlijven deze zomer absoluut niet thuishoren in een kwalitatieve badplaats als Knokke-Heist.”

Stickers

“De dresscode wordt aangebracht op de grens van de Zeedijk en de wegen en straten richting winkelstraten en centrum. Dit jaar worden er ook dresscodestickers verdeeld onder de horeca- en handelszaken. Knokke-Heist is ervan overtuigd dat als iedereen zijn gezond verstand gebruikt en de regels respecteert het een fantastische zomer kan worden.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier