Knokke-Heist start covid-preventie met Lokaal Team Coronapreventie

Het Lokaal Team Coronapreventie ondersteunt mee de contactopsporing. © DM
Redactie KW

In samenwerking met de huisartsen is het gemeentebestuur van Knokke-Heist gestart met een Lokaal Team Coronapreventie die contactopsporing mee ondersteunt.

Wie een positieve test aflegt, zal gecontacteerd worden door een medewerker van de gemeente en dit met respect voor je privacy. Het gemeentebestuur wil op die manier niet enkel tijd winnen, maar ook persoonlijker te werk gaan. Om de verspreiding van het virus te vertragen, is het niet alleen belangrijk om snel te weten wie ziek is maar ook met wie de positief geteste persoon contact had.

Iemand die besmet is met het coronavirus is het meest besmettelijk tussen twee dagen voor en zeven dagen na de eerste ziektesymptomen. Wie symptomen heeft van een mogelijke coronabesmetting, laat zich best zo snel mogelijk testen bij de huisarts. Het gemeentebestuur raadt iedereen ook aan om, uit voorzorg, een lijstje te maken van de personen waarmee je de voorbije dagen in contact kwam. Want die gegevens zijn belangrijk voor een verdere contactopvolging.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier