Het gemeentebestuur maakte de beslissing bekend via Facebook. "De ernst van de situatie waarin we ons met z'n allen bevinden, dringt helaas nog niet door bij iedereen", klinkt het. "Zo bleken vandaag (zondag, red.) in onze gemeente veel mensen samen te troepen aan verschillende ijssalons om daar samen een ijsje te eten. Dat druist uiteraard volledig in tegen de federale richtlijnen, waarbij we minstens anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden en enkele één-op-éénverkoop toegestaan is."

Burgemeester Leopold Lippens besliste dan ook om ijssalons met onmiddellijke ingang te sluiten, zowel tijdens de week als in het weekend en dat tot en met 3 april.

De ernst van de situatie waarin we ons met ons allen bevinden dringt helaas nog niet door tot iedereen. Zo bleken...

Geplaatst door Gemeentebestuur Knokke-Heist op Zondag 15 maart 2020
Het gemeentebestuur maakte de beslissing bekend via Facebook. "De ernst van de situatie waarin we ons met z'n allen bevinden, dringt helaas nog niet door bij iedereen", klinkt het. "Zo bleken vandaag (zondag, red.) in onze gemeente veel mensen samen te troepen aan verschillende ijssalons om daar samen een ijsje te eten. Dat druist uiteraard volledig in tegen de federale richtlijnen, waarbij we minstens anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden en enkele één-op-éénverkoop toegestaan is."Burgemeester Leopold Lippens besliste dan ook om ijssalons met onmiddellijke ingang te sluiten, zowel tijdens de week als in het weekend en dat tot en met 3 april.