Knokke-Heist schenkt 1.000 euro aan plastisch chirurg Tertius Venter

Redactie KW

De dokter fietst 10.000 kilometer voor de allerarmsten.

Tertius Venter, een Zuid-Afrikaans plastisch chirurg die 10.000 km fietst om operaties mogelijk te maken van de allerarmsten aan boord van Anastasis, het grootste varende ziekenhuis ter wereld, was woensdagmiddag te gast op het stadhuis van Knokke. Hij ontving er een cheque van 1.000 euro.

De Zuid-Afrikaanse plastisch chirurg bij Mercy Ships heeft een manier gevonden om een glimlach op de gezichten van kinderen te brengen… door te fietsen. Dokter Tertius Venter fietst lange afstanden in verschillende delen van de wereld om geld in te zamelen om zijn werk als vrijwilliger te kunnen blijven uitoefenen: plastisch chirurg voor de allerarmsten.

Met de fiets

Meer dan een derde van de wereldbevolking heeft geen toegang tot gezondheidszorg“, aldus Venter. Dokter Venter kwam met de fiets vanuit Antwerpen naar Knokke-Heist. Op 4 mei vertrok hij vanuit Knokke-Heist naar Rotterdam om vervolgens door te fietsen naar de UK en Ierland. Tertius Venter werd op het stadhuis van Knokke ontvangen door waarnemend burgemeester Piet De Groote. Daarna werd hij door sympathisanten op de fiets begeleid tot over de Nederlandse grens.

(DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.