Knokke-Heist pakt uit met website ‘Huis van het Kind’

© DM
Redactie KW

Het wereldwijde web is een nieuwe website rijker: www.huisvanhetkindknokke-heist.be. Op deze website van het Huis van het Kind kan je als ouder en als jongere terecht met al je vragen over opvoeden en opgroeien.

Op 7 oktober was het Werelddag van het Verzet tegen Armoede. Samen met koning Rocco, zijn raadsleden en Robby stond de schoolgaande jeugd in Knokke-Heist de voorbije maand stil bij het thema (kans)armoede.

“Als gemeente willen we dat elk kind gelijke kansen krijgt om te spelen en volop van het leven te genieten”, aldus schepen Annie Vandenbussche. “Meer dan 100 gezinnen trokken er de voorbije maand op uit om de doe-tocht van koning Rocco te ontdekken. Dat leverde heel wat leuke filmpjes en foto’s op die circuleren op sociale media. Ook in onze lagere scholen kwam het thema van kansarmoede aan bod. Er werd gevliegerd tegen armoede. De kinderen brachten de boodschap ‘in Knokke-Heist heeft elk kind recht op spelen’ op een gepaste wijze in beeld. Het filmpje met het resultaat hiervan vind je terug op de nieuwe website van Huis van het Kind. (DM)

Voor meer info: Huis van het Kind – www.huisvanhetkindknokke-heist.be – telefoon 050 53 09 00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.