Knokke-Heist pakt tijdens de feestdagen voor het eerst uit met een Lichtfestival

Redactie KW

De dienst Toerisme van Knokke-Heist pakt tijdens de eindejaarsdagen voor het eerst uit met een luchtkunstexpositie. Van 7 december tot 6 januari maakt men met de ‘Kleine Prins’ van Antoine de Saint-Exupéry een verrassende lichtreis door het heelal.

Met een exclusief lichtspektakel haalt de dienst Toerisme een nieuwigheid in huis. “De eerste editie van het Lichtfestival werkt rond een thema met internationale weerklank: het boek ‘De Kleine Prins’, van Antoine de Saint-Exupéry. Het verhaal geeft in wonderlijke eenvoud een samenvatting over vriendschap, liefde en de zin van het leven.”, aldus schepen Anthony Wittesaele.

“Op een route door het centrum van Knokke verbazen internationale lichtartiesten en lichtdesigners met projecties, installaties en wervelende effecten. Bij elke lichtsculptuur hoort een passend verhaal rond de reizen van de Kleine Prins Maar het verhaal is veel meer dan wandelparcours doorheen Knokke. Want de ‘Kleine Prins’ bezoekt in het heelal verschillende planeten, sterren, manen… Alles plakt aan mekaar…Ramskapelle, Heist en Westkapelle zijn straks die planeten en sterren.”

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier