Knokke-Heist maakt zich klaar voor traditionele Vissershulde

Komende zondag is er de traditionele Vissershulde in Heist. © MM
Redactie KW

Komende zondag organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en Volkskunstgroep De Sloepe de traditionele Vissershulde in Heist.

De sfeervolle vissersmis om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk wordt voorgegaan door priester Philippe Vandendriessche en muzikaal omlijst door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Om 10.45 uur stappen de prominenten in optocht naar het vissersmonument op het Vissershuldeplein.

Daar worden traditioneel tijdens een sobere maar aangrijpende ceremonie in samenwerking met Volkskunstgroep De Sloepe kransen neergelegd door een groot aantal verenigingen, instellingen en groeperingen die op deze wijze hun verbondenheid en solidariteit willen uitdrukken met het wel en wee van de Heistse visserij. In het bijzonder worden die mensen herdacht die in tragische omstandigheden hun leven lieten bij de uitoefening van hun werk op zee. (MM)

Organisaties, verenigingen en particulieren die bloemen wensen neer te leggen, worden verzocht dit vooraf te melden aan communicatie@knokke-heist.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier