Knokke-Heist legt de terras- en raamverkoop aan banden

© DM
© DM
Redactie KW

Aansluitend op het ministerieel besluit van de federale regering en het politiebesluit van de West-Vlaamse gouverneur besliste het college, op advies van de veiligheidscel, dat in Knokke-Heist zowel terras- als raamverkoop in horecazaken verboden is. Alle pop-up-initiatieven tot raam- en terrasverkopen lokken immers extra volk. En dat is net niet de bedoeling.

Enkel ondernemers die vóór de covid-uitbraak op 13 maart al een raamverkoop uitoefenden (ijssalons, broodjeszaken, frituren) kunnen dezelfde activiteiten verderzetten, op voorwaarde dat ze enkel het gewoonlijke assortiment verkopen. De verkoop van alcoholische dranken via raamverkoop is sowieso verboden. Alle nieuwe initiatieven rond raamverkoop die na 13 maart 2020 zijn opgestart, zijn niet toegelaten.

Voorwaarden

In de horeca blijft takeaway wel toegelaten, maar wel onder een aantal strikte voorwaarden. Zo moeten de klanten de producten op voorhand bestellen, op een afgesproken tijdstip ophalen en meenemen naar huis. Onmiddellijke consumptie van etenswaren en drank die aangekocht werden, is niet toegelaten. De horeca-uitbaters mogen dranken niet afzonderlijk verkopen. Het afhalen van maaltijden met alcoholische dranken is mogelijk tot 20 uur. Restaurants mogen takeawaygerechten met niet-alcoholische dranken nog tot 22 uur aan de man brengen. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.